Yrittäjänä hyvinvointialalla

Ravintoterapeutti Eeva-Maria Varpio Terveysopisto Salus

Valloittava Eeva-Maria on valmistunut Saluksesta ravintoterapeutiksi. Hän on ehtinyt toimia ravitsemuksen parissa jo useamman vuoden ajan, monipuolisissa työtehtävissä. Eeva-Maria on myös yksi monista Saluksesta valmistuneista oppilaista, joka toimivat valmistumisensa jälkeen yrittäjänä.

Yrittäjänä hyvinvointialalla

”Kiinnostukseni ravitsemuksen maailmaan heräsi kolmannen lapseni syntymän jälkeen, kun oma terveyteni romahti. Palasin kolmen vuoden vanhempainvapaan jälkeen takaisin työhöni yritysmaailmassa, vaan todetakseni, että terveyteni laskusuhdanne jatkui. Isoksi syyksi osoittautui sisäilmaongelma työpaikallani. Aikaisempi altistukseni homeille sai minut ymmärtämään, ettei asian kanssa ollut leikkimistä. Irtisanouduin silloisesta työstäni ja aloitin opinnot Saluksessa, ensin vain auttaakseni itseäni. Myöhemmin ihmisten auttamisesta ravitsemuksen keinoin tuli minulle ammatti. Monta asiaa on pitänyt kokea kantapään kautta, jotta olen voinut ymmärtää ja samaistua asiakkaideni oireisiin ja tilanteisiin.

Olen nyt luotsannut yritystäni Ravintoterapia Evitaa seitsemän vuotta. Vastaanotto minulla on tällä hetkellä Porvoossa ja Hyvinkäällä. Minulla käy asiakkaita laidasta laitaan, enkä voi sanoa keskittyväni vain tietynlaiseen asiakaskuntaan. Joukossa on paljon kroonisista infektioista kärsiviä, homealtistuneita sekä erilaisista suolisto-ongelmista ja hormoniepätasapainoista kärsiviä. Teen perinteisen ravintoterapian ohella myös bioresonanssimittauksia ja yhdistän sitä ravintoterapiaan. Olen kouluttautunut erilaisten FLT-laboratoriotestien tulkintaan. Käytössäni on myös ViaEsca muutosvalmennusohjelma ruokailutottumusten pysyvään muuttamiseen.

Jatkuva opiskelu, tiedonhalu ja halu auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti ajaa minua eteenpäin ja pitää mielenkiinnon yllä. Olen parhaillaan päivittämässä osaamistani kokonaisvaltaisempaan suuntaan ThetaHealingin avulla.”

Opiskelu Terveysopisto Saluksessa

Opiskelijoillamme on mitä mielenkiintoisempia tarinoita ja syitä siihen miksi he ovat alun perin aloittaneet opintonsa meidän kanssa. Eeva-Maria, mikä sai sinut aloittamaan opinnot ja opiskelun Saluksessa?

”Hakeuduin aikoinaan ravitsemusopintojen pariin, koska minun oli löydettävä keinoja, joiden avulla auttaa itseäni kohti parempaa terveyttä. Valitsin Terveysopisto Saluksen opinahjokseni, koska koulutuksen kokonaisvaltaisuus ja luontaislääketieteellinen suuntaus tuntuivat omilta jutuilta. Minulle plussaa oli myös se, että koulutus oli viikonloppuisin, koska mieheni suoritti samaan aikaan yliopisto-opintoja arkisin.”

Entä miten olet Eeva-Maria kokenut, että Saluksessa käymäsi opinnot ovat auttaneet sinua tämän hetkisessä työssäsi ravintoterapeuttina?

”En toimisi ravintoterapeuttina, jos en olisi suorittanut Saluksen opintoja! Koulutuksen taso Saluksessa on mielestäni korkea. Minulla on korkeakoulututkinto toiselta alalta ja takana oli Saluksen opintoja aloittaessani lisäksi paljon erilaisia kursseja ja koulutuksia yritysmaailmassa. Saluksen yhteistyökumppaneiden tarjoamat funktionaalisten laboratoriotestien koulutukset sekä täydennyskoulutus ovat mielestäni ehdoton lisä ravintoterapeutin opintoihin. Ne antavat tärkeitä työkaluja asiakkaan oireiden syihin pääsemiseksi. Erityisen kiitollinen olen lääkäri Riitta Piilon lääketieteenkursseista; ihmiskehon toimintojen ymmärtäminen tässä työssä on todella tärkeää.”

Miten opiskelu aikuisiällä sujuu

Aikuisopiskelua Helsingissä Saamme Saluksen opintotoimistoon usein kysymyksiä siitä, miten opiskelu aikuisena eroaa ehkä aiempiin opiskelukokemuksiin nuoruusvuosina. Tämä on toki hyvin yksilökohtaista. Toisilla menee hetki, että he oppivat taas takaisin opiskelun rytmiin ja toiset pääsevät nopeammin kiinni opiskelun tekniikoihin ja tenttien suorittamiseen. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta.

Meillä Saluksessa käytössäsi on aina osaava opintotoimisto ja opettajat, jotka auttavat näissä asioissa. Lue alta miten Eeva-Maria on kokenut, että opiskelut näin aikuisena ovat sujuneet.

”Koen, että olen opiskellut jollakin tavalla aina. Ihan joka iässä. Joko se on ollut tietoista johonkin tutkintoon tähtäävää opiskelua, tiedon ylläpitoon tai päivitykseen tähtäävää opiskelua tai itsensä kehittämiseen tähtäävää opiskelua. Mikään koulutus tai opiskelu ei mene mielestäni hukkaan.

Aikuisena opiskellessa ajankäyttö on pakko suunnitella tarkemmin. Aikuisena myös ymmärtää, että jokaisessa opintokokonaisuudessa on myös niitä ei niin kiinnostavia kursseja, mutta että nekin palvelevat jollakin tavalla kokonaisuutta. Saluksessa niitä ei tosin juurikaan ollut! Motivaatiota ei myöskään tarvinnut etsiä, sillä takana oli elettyä elämää ja tiesin mitä halusin.”

Hoitovapaan ja opintojen yhdistäminen

Aikuisopintoja suoritetaan usein kokopäivätyön ohella. Näin on myös monella saluslaisella. Eeva-Marian kohdalla tilanne oli hieman erilainen, mutta ei ensimmäinen laatuaan saluslaisten joukossa. Saluksessa opiskelee monta pienten lasten äitiä ja isää.

”Kun aloitin opinnot Saluksessa olin juuri palannut kolmannen lapseni jälkeen hoitovapaalta töihin. Töiden, pikkulapsiarjen ja opiskelujen yhdistäminen oli aika rankkaa. Lisäksi mieheni aloitti samoihin aikoihin opinnot Aalto-yliopistossa. Meitä oli siis kaksi opiskelevaa vanhempaa samaan aikaan perheessämme. Lapset olivat tuolloin 3-, 6- ja 8-vuotiaita. Lisäksi oma fyysinen vointini oli aika heikoissa kantimissa. Alku ei siis ollut helppoa.

Aika pian Saluksen opintojen aloittamisen jälkeen irtisanouduin silloisesta vakituisesta työstäni ja jättäydyin täyspäiväiseksi opiskelijaksi. Mieheni kurssit olivat arkisin ja Saluksen kurssit pääsääntöisesti viikonloppuisin. Näin saimme arjen rullaamaan. Oma terveydentilani alkoi myös kohentua Saluksen opintojen edetessä. Pystyin soveltamaan suoraan oppimaani itseeni.”

Vinkkejä ja terveisiä Saluksen opiskelijoille

Opiskele aikuisena Eeva-Maria, nyt kun olet toiminut ravitsemuksen ammattilaisena jo pidempään ja tunnet hyvin Saluksen opintomahdollisuudet: minkälaisia terveisiä lähettäisit Saluksen opiskelijoille?

”Kun valmistut Saluksen ravintoneuvojaksi tai –terapeutiksi, aloita heti rohkeasti asiakastyö. Tämä työ on sellaista, että hyvä koulutus luo perusedellytykset työn tekemiseen, mutta käytäntö opettaa ja syventää taitoja. Salus antaa eväät tehdä muutakin kuin perinteistä asiakasvastaanottoa ja suosittelenkin monipuolistamaan omaa toimenkuvaa. Pelkkä asiakasvastaanotto voi käydä ajan mittaan raskaaksi. Tutustu opiskeluaikana opiskelijakollegoihisi. Heistä saat korvaamattoman verkoston, tukijoukon ja sydänystäviä.”

Kiitos Eeva-Maria, että jaoit tarinasi meidän kanssa!

Lue lisää ViaEsca hyvinvointivalmennuksesta ja siihen liittyvistä työkaluista. Eeva-Maria auttaa tässä sinua myös mielellään. Saat Eeva-Mariaan yhteyden myös hänen verkkosivujen kautta.

Tutustu Saluksen kurssitarjontaan tarkemmin ja lue samalla Annikan tarina sekä kokemuksia Saluksessa opiskelusta.