Aloituskurssi (ALO)

Linjakoulutuksia harkitseville suositellaan ensin osallistumista Aloitus/Johdatus ravintoterapian perusteet kurssille (ALO/RTP), jonka jälkeen voi tehdä päätöksen opintojen jatkamisesta. ALO-kurssi on kurssikierrossa kolme kertaa vuodessa.

Seuraava ALO/RTP-kurssi on syyskuussa 2024

Ravintoneuvojan ja Ravintoterapeutin uudet ammattityöhön tähtäävät linjakoulutukset alkavat seuraavan kerran 21.-22.9.2024 pidettävällä ALO-kurssilla (Aloitus/Johdatus ravintoterapiaan). ALO-kurssi käsittää kaksi inspiroivaa ja innostavaa opetuspäivää. Sen jälkeen voit suorittaa omassa tahdissasi kaksi etäkurssia (RTP1-2) ja jatkaa RO1-4 kursseille, jotka käsittelevät laajemmin ravintoterapian teoriaa ja käytäntöä sekä jatkaa muiden perusopintojen parissa syksyn aikana. Saat kaikkiin näihin kursseihin kattavan kurssimateriaalin, josta sinulle on hyötyä pitkäksi aikaa, opiskelet sitten omaksi iloksesi tai haaveammattiisi ravitsemuksen parissa.

Voit opiskella omaksi iloksi tai kouluttautua alan ammattilaiseksi

Terveysopisto Salus järjestää sekä ravintoneuvoja ja –terapeuttikoulutusta (2-3,5 v.) että lyhyempiä opintokokonaisuuksia (n. 1 v.) kuten peruslääketiedeurheilu- ja liikuntaravitsemus.

Opiskelu on monimuotoista ja soveltuu siksi hyvin myös työssäkäynnin oheen. Opetus toteutetaan etä- tai lähiopetuksena pääsääntöisesti la-su ja peruslääketieteen kurssit la-su välillä (1-viikonloppu /kurssi). Opiskelumateriaalia on runsaasti: varsinainen kurssimateriaali, suositeltavia kirjoja sekä kutakin kurssia täydentävää verkkomateriaalia ja tiedotteita.

Saluksessa kaikki opinnot voi suorittaa omassa tahdissa, työn ohella. Tämä antaa joustoa niin omaan arkeen kuin opintoihinkin. Valittavana on monipuoliset opintomahdollisuudet aina kokonaisista tutkinnoista yksittäisiin kursseihin. Kurssit voi maksaa kurssi kerrallaan.

 

Minkälainen opintokokoisuus olisi juuri sinulle sopiva?

On tärkeää suunnitella oma opintopolku huolellisesti ja samalla lukea Saluksen opinto-ohjeet ennen kurssivalintoja. Näin valitset parhaiten juuri sinun opintopolullesi sopivimmat kurssit ja saat samalla ohjeet missä järjestyksessä kurssit kannattaa suorittaa, jotta oppimiskokemus on mahdollisimman mutkaton. Tarkemmat opinto-ohjeet löydät Saluksen verkkosivuilta.

Mitä kaikkea innostava on tiedossa syksyllä 2024? Kurkkaa kurssikalentereihin kotisivuiltamme. Kursseille ilmoittautuminen on helppoa. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen löydät täältä

Mikäli tarvitset apua kurssivalintojen kanssa, Saluksen toimisto auttaa sinua mielellään. Voit saada yhteyden joko sähköpostitse opisto@terveysopisto.fi tai soittamalla numeroon 0400 511 586 (puhelinaika ti, to & pe klo 9-10).


ALO/RTP; ALOITUSKURSSI, JOHDATUS RAVITSEMUKSEN JA RAVINTOTERAPIAN PERUSTEISIIN (2 ov)

Tavoitteet: Opiskelija tuntee maamme terveys/sairaustilanteen sekä sen kustannusvaikutukset. Hän tuntee suomalaisten ravitsemustottumukset ja ravitsemusvirheet sekä niiden terveysvaikutukset. Opiskelija hallitsee terveellisen ravitsemuksen ja ravintoterapian perusteet sekä ymmärtää niiden roolin terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa. Opiskelija tuntee viralliset ravitsemus-suositukset Suomessa. Hän muistaa kansainvälisessä hoitokäytännössä kauan sovellettujen ravitsemusohjelmien erityisominaisuudet ja ymmärtää niiden käsitteiden eroavaisuudet viralliseen ravinto-oppiin verrattuna.

Sisältö: Suomen terveystilanne, elintasosairaudet ja niiden kustannukset. Suomalaisten ravitsemustilanne, ravitsemusvirheet ja niiden yhteydet sairastuvuuteen. Terveellisen ja terapeuttisen ravitsemuksen perusteet sekä aterioiden koostamisen periaatteet. Viranomaissuositukset ja niiden arviointia. Ravinnon lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutukset. Pääravintoaineiden tehtävät ja hivenravintoaineiden erityismerkitys. Erilaisia terapeuttisia ruokavaliojärjestelmiä ja niiden käyttö. Kansainvälisessä luontaislääketieteellisessä hoitotyössä omaksutut ravintoterapeuttiset periaatteet ja käsitteet: tuoreravintoentsyymien merkitys, ruokien laatuluokitus (prof. Kollathin mukaan), happo-emästasapaino, antioksidantit, fytokemikaalit, eikosanoidit, ruokien yhdistelysääntö, vuorokausirytmi ja välipalakysymys, limaa muodostavien ruokien teoria, lehmänmaidon sopivuus ihmisravinnoksi ja mahdolliset haitat, glykemiaindeksin sekä glykeemisen kuorman merkitys, rasvojen laatukysymys, paaston ja detoksikaation merkitys, paksusuolen toiminnan erityismerkitys.

Suoritustapa: Luennot (toteutetaan ajankohdasta riippuen joko lähi- tai verkko-opetuksena, tarkista kurssikalenterista/kurssikutsusta), tehtävät (RTP1-2-kurssien yhteydessä)

Oppimateriaali: Opintomoniste

Opettaja: Niina Saine, dipl. ravintoterapeutti

 

Kursseille ilmoittautuminen on helppoa. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen löydät täältä

Tervetuloa Saluksen mielenkiintoisten opintojen pariin!

Terveisin,

Saluksen tiimi