Täydennyskurssit

RT8, Ravintoterapia lasten ja nuorten sairauksissa
Sisältö: Lasten terveyteen vaikuttavia tekijöitä; Funktionaalinen medisiina lasten hoidossa; Raskauden aikaisen ravinnon vaikutukset (lyhyesti); Imetyksen laadun merkitys sairauksien torjunnassa; Vauva-ajan ongelmat kuten koliikki, ruuansulatusongelmat, refluksi ym; Kiinteisiin ruokiin siirtymisen ongelmat – ravintoterapeuttinen näkemys; Krooniset infektiot: korvatulehduskierteet, hiljainen tulehdus, suolistotulehdukset, immuniteetin hoito; Allergiat: ruoka-allergiat, astma, iho-ongelmat, laktoosi-intoleranssi, keliakia ja vilja-intoleranssit (hilj.tulehdus); ”Käytöshäiriö -ongelmat”: ravinto aivojen ja hermoston kehityksessä, verensokerin hallinta ja rooli käytöshäiriöissä, lukihäiriö, ADHD, aspergerin oireryhmä, autismi (lyhyesti); Hyödyllisimmät funktionaaliset lab-testit (Nordic Labs’in lab-testit) lasten hoidossa; Akne- ongelmat ja lihavuus.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Kurssimoniste
Opettaja: Sanna Anderson

 

Sokeririippuvuus ja sen hoitaminen
Sisältö: Opiskelija tunnistaa sokerit ja sokeripitoisesta ruokavaliosta johtuvat erilaiset terveysongelmat, ravintoriippuvuuksien oireet ja niiden esiintymisen. Opiskelija tuntee makeahimon ja sokeririippuvuuden hallintaan vaikuttavat tekijät sekä niiden biokemiallisiin prosesseihin liittyvät syntymekanismit. Hän tuntee myös hormonien ja välittäjäaineiden epätasapainon, suoliston terveyden, ravintoainepuutosten, aivojen muuttuneen kemian, mielihyväriippuvuuden ja stressin vaikutuksen tasapainon palauttamiseksi. Opiskelija osaa ohjata asiakasta oireiden hallinnassa ja riippuvuuksista irti pääsemisessä.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Opintomoniste
Opettaja: Tarja Tuuli-Dammert

 

PÄT1B Ravintoneuvonta / -terapia ammattina – 1 pv (täydennyskurssina jo PÄT 1-2 kurssit käyneille)
Sisältö: Opiskelija osaa toimia ammattimaisesti ja toteuttaa hyvää palvelua yhteiskuntavastuullisesti. Opiskelija tuntee ravintoterapiatoiminnan erityispiirteet, toimintaympäristön ja lainsäädännön sekä toiminnan aloittamiseen liittyvät käytännön asiat ja asiakirjat. Opiskelija on perehtynyt vastaanottotoiminnan ja valmentavan elämäntapaohjauksen toteutukseen, palveluiden tuotteistamiseen, erilaisiin neuvottelu- ja konsultaatiomuotoihin, esiintymistaitojen perusteisiin ja käytännön esityksen toteutukseen (myös verkkoympäristö). Opiskelija tuntee ravintoterapia-alan asiakasviestinnän, sosiaalisen median ja muun markkinointiviestinnän, myynnin, hankintojen ja hinnoittelun perusteet. Tunnistaa tulevaisuuden mahdollisuuksia, markkinointikanavia ja yhteistyöverkostoja. Kurssi sisältää paljon käytännön tietoa, esimerkkejä ja työkaluja toiminnan aloittamiseksi ja edelleen kehittämiseksi.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Opintomoniste
Opettaja: Tarja Tuuli-Dammert

 

GLAB Geeni- ja laboratoriotutkimukset
Sisältö: Koulutuksessa perehdytään siihen, mitä geenitestejä on Suomessa ja maailmalla tällä hetkellä tarjolla. Miten valita niistä asiakkaallesi sopivin ja mikä on terapeutin/neuvojan osuus ja vastuu niiden tulkinnasta. Kerromme myös, mitä kokemuksia lukuisista testauksista on tullut. Myös miten ja millä laboratoriotesteillä tai muilla markkereilla hän voi seurata omaa edistymistään.
Koulutus on kaksipäiväinen. Toinen päivä käsittelee peruslaboratoriotestauksia ja niiden tulkintaa ja toinen geenitestauksia. Kokonaisuudessa saat kuvan, miten nämä tiedot linkittyvät ja tukevat toisiaan.
Ihmisen genomikartoitus tehtiin reilu kymmenen vuotta sitten. Missä mennään nykyisin? Miten voit itse työssäsi hyödyntää niitä, vai voitko? Auttavatko testaukset asiakastasi helpompiin tai oikeampiin ratkaisuihin? Geneettinen profiili on se puuttuva palanen, jonka avulla voimme hienosäätää eri osa-alueita kuten ruokavalio, elämäntavat, liikunta sekä ympäristö. Tämän tiedon avulla voimme laatia henkilökohtaisesti sopivia hoito-ohjelmia ja -ohjeita.
Koulutus on tarkoitettu jo valmistuneille Ravintoterapeuteille ja Ravintoneuvojille, jotka ovat jatkaneet ravintoterapiaopiskelijoina.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Kurssimoniste
Opettaja: Maili Lepola

 

LAB1, FLT-laboratoriomenetelmät 1
Sisältö:  Nordic Laboratories esittely ja tilausjärjestelmän käyttö. Testien hyödyntäminen terapeutin työssä, käytäntö  ja kysymyksiä /vastauksia. Testit: laaja ruoansulatusanalyysi, vuotavan suolen testi, dysbioositesti. Moninaisten suolisto-oireiden kartoitukseen ja ärtyneen suolen vaivoihin. Suoliston ongelmat myös usein taustalla autoimmuunisairauksissa, masennuksessa, iho-oireissa jne. Kartoitetaan koko ruoansulatuskanavan tilanne, mm. hiivat, loiset, suolistofloora, inflammaatiot, jolloin on helpompi tehdä ravintoterapeuttisia suosituksia yksilöllisesti. Kurssi on tarkoitettu valmistumisvaiheen neuvoja- ja terapeuttiopiskelijoille sekä valmistuneille ravintoterapeuteille.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Kurssimoniste
Opettaja: Susa Hanyi