Ravintoterapiaopinnot Helsingissä

Valmistunut ravintoterapeutti Annika Aro

Terveysopisto Saluksessa ravintoterapiaopinnot tapahtuvat pääsääntöisesti Helsingissä, viikonloppuisin lähiopetuksena. Jokaisella kurssilla jaetaan aina laaja tietopaketti, jotta opiskelu myös kotona ja opiskelukavereiden kanssa olisi mahdollisimman vaivatonta. Ravintoneuvojan- sekä ravintoterapeutin opinnot kestävät 2-3,5 vuotta, jos opinnot toteutetaan työn ohella. Moni valmistuu toki nopeamminkin.

Moni Saluksessa opintonsa aloittava opiskelija ajattelee, että valmistuttuaan hän voi työllistyä parhaiten avaamalla oman praktiikan. Tämä tosiaan on yksi vaihtoehto ja monelle todella mieluinen sellainen. Tiesitkö, että työllistymisvaihtoehtoja on myös monia muita?

Annika Aro on yksi Saluksen valmistuneista ravintoterapeuteista, joka on yhdistänyt Saluksen opinnot sekä työn markkinoinnin parissa erityisen mielenkiintoisella tavalla.

”Minulla on markkinoinnillinen tausta työelämässä ja opinnoissa, johon pikkuhiljaa alkoi lopulta sekoittua kiinnostusta ravintoon. Valmistuin vuonna 2009 tradenomiksi ja tein opiskeluaikana töitä markkinointiassistenttina ja sen jälkeen optikkoketjun markkinointikoordinaattorina seitsemän vuotta hektisessä ja kansainvälisessä työympäristössä.

Vuonna 2016 jätin päivätyöni markkinoinnissa ja siirryin PUR Hyvinvointikauppaan ravintoasiantuntijaksi, tehden monipuolisesti viestinnällisiä töitä, asiakaspalvelua sekä ravintoterapiavastaanottoa. Vuonna 2017 pääsin yhdistämään ravitsemuksen ja markkinoinnin Nordic Premium Finlandin markkinoinnin vastaavana – tässä työssä olen edelleenkin. Teen edelleen aikataulujen salliessa myös asiakastyötä.”

Opintojen aloittaminen Terveysopisto Saluksessa

Saluksen opiskelijat tulevat kaikki erilaisesta koulutus- ja työelämätaustasta sekä erilaisesta elämän tilanteesta. Näemme tämän Saluksessa suurena rikkautena. Meidän kursseilla voi verkostoitua ja tutustua ihanan kirjavaan joukkoon eri alojen ammattilaisia ja jakaa samalla kokemuksia esimerkiksi perhe-elämän yhdistämisestä opiskeluun. Opinnot voi suorittaa aina joustavasti oman arjen ja työn rinnalla, omassa tahdissa. Kurssit maksetaan sitä mukaan, missä niitä käyt. Sinun ei siis tarvitse maksaa koko tutkintomaksua kerralla.

Ravintoterapiaopinnot Helsinki Annika Aro

”Kiinnostus ravintoon heräsi vuonna 2013, jolloin olin äitiyslomalla lapseni kanssa. Vaikka pidin markkinoinnista, koin suurta innostusta ja tarvetta lähteä tutkimaan ravinnon hyvää tekevää maailmaa – minua innosti se, kuinka paljon voimme oikealla ravinnolla vaikuttaa hyvinvointiimme niin kokonaisvaltaisesti. Lapsen ruokailu myös toi oman motivaationsa tutkia terveellisimpiä vaihtoehtoja. Tuolloin aloitin kokeilemaan jotain kaupasta silloin löytyviä superfoodeja, kuten spirulinaa ja gojimarjoja – tutkin niitä tarkasti ja olin ihmeissäni niiden ravinteikkuudesta; mitä muuta ravinnon maailmasta mahtaisi löytyä?

Lähdin heti etsimään mahdollisia opiskelutahoja ja sattumalta löysin Saluksen kurssit, jotka alkoivat muutaman viikon päästä. Koin vahvasti, että tämä olisi minun juttuni. Ja niinhän siellä kului neljä vuotta opiskellessa, ensin isolla innostuksella neuvojaksi ja sitten hieman jo nöyremmällä otteella terapeutiksi. Päivätyössä olo samaan aikaan mahdollisti opiskelun taloudellisesti, ja Saluksen joustavat opiskeluajat viikonloppuisin ja etänä olivat nappijuttu aikataulullisesti.”

Kokemuksia Terveysopisto Saluksessa opiskelusta

”Koen, että Saluksen opinnot yhdistettynä markkinointitaustaani olivat hyvä yhdistelmä tämän hetkisessä työssäni ravintolisätukun markkinoinnissa. Työssä hyödyn paljon alan tuntemuksesta, ravintolisien tuntemuksesta ja käytöstä sekä kokonaisvaltaisen terveyden ymmärtämisestä yleensäkin. Esimerkiksi ravintoon ja ravintolisiin liittyvien blogitekstien, artikkelien ja sisältöjen kirjoittaminen käy luontevasti. Saan työssäni hyödyntää ja kehittyä myös markkinoinnin saralla, joka on ravitsemustutkimuksen lailla koko ajan hurjaa vauhtia kehittyvä ala.

Opinnoissa menestymiseen auttaa uteliaisuus, innostus tai jopa intohimo aiheeseen – ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä kasvimaailman ja ravinnon voimaan. Jos käy päivätöissä, tentteihin luku tapahtuu yleensä iltaisin ja tentit ovat viikonloppuisin. Vapaa-aikaa on käytettävä opiskeluihin, mutta kuten moni muukin opiskelija on minun lisäkseni sanonut, tämä ei tunnu tavalliselta ja tylsältä opiskelulta – tämä innostaa koko ajan lisää!  Hyvä juttu on se, että näitä opintoja voi käydä omaan tahtiin ja ne sulautuvat muuhun elämään näin kätevästi. Usein nälkä kasvaa syödessä ja Saluksen kanssa niin todennäköisesti käy sinullekin.”

Valmistuminen ravintoterapeutiksi

Valmistuminen Terveysopisto SaluksestaSaluksesta valmistunen on usein hieman jännittävä hetki. Opiskelijamme odottavat innolla tulevaa ja samalla pieni jännitys valtaa vastan pohjan, kun oman vastaanoton perustaminen houkuttaa. Omalla vastaanotolla pääsee tekemään monipuolista ja palkitsevaa työtä. Oma vastaanotto ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, missä Saluksen opintoja voi hyödyntää. Työmarkkinoilla on lukuisia eri vaihtoehtoja saluslaisille.

“Valmistuttuani Saluksesta ravintoterapeutiksi, itselläni oli mielikuva siitä, kuinka valmistuneen neuvojan tai terapeutin tulisi toimia ja työskennellä: omalla praktiikalla asiakastyötä tehden. Tehtyäni pikaisen kokeilun oman yrityksen kanssa ja siirryttyäni takaisin yhdeksästä viiteen -toimistotyöhön, suostuin joustamaan omissa kuvitelmissani ja huomasin, että me Saluksesta valmistuneet voimme tehdä luovasti tällä korkealaatuisella tutkinnollamme mitä vain!

Voimme hyödyntää sen tuomaa tietoutta ja tiedostamista esimerkiksi nykyisessä päivätyössämme, tehdä siitä mielekkään harrastuksen, hakea sen avulla itseämme enemmän kiinnostavia töitä, perustaa oman vastaanoton tai yrityksen tai vaan edistää sen avulla omaa ja läheistemme hyvinvointia. Yhtä oikeaa reittiä ei ole ja kaikki reitit ovat oikeita ja hyviä.”

Kiitos Annika, että jaoit tarinasi meidän kanssa! Kurkkaa Annikan inspiroivaan arkeen hänen Instagramissa.

Jos haluat tutusta myös muihin Saluksesta valmistuneisiin, niin aloita lukemalla Vilkan tarina ja kurkkaa sen jälkeen vielä lisätietoja Saluksen opinnoista.

** Annikan ihanat kuvat on ottanut Studio Metsä.