Ketogeeninen ruokavalio – opi lisää aiheesta

Missä voit opiskella lisää ketogeenisestä ruokavaliosta

Tule oppimaan lisää yhdestä tämän hetken ajankohtaisimmasta ruokavaliosta: ketogeenisen ruokavalion moninaisuudesta!

Järjestimme aiemmin tänä vuonna tammikuussa Suomen ensimmäisen, oppilaitoksen pitämän luentokurssin, ketoaiheista, joka suuren suosion myötä uusittiin heti toukokuussa. Molemmat kurssit tulivat heti täyteen ja saimme paljon kyselyitä mahdollisuudesta järjestää tämä sama kurssi uudelleen nyt syksyllä 2019.Iloksemme voimme ilmoittaa, että uusi ketokurssi järjestyy jo nyt lokakuussa. Ilmoittaudu nopesti! Ohjeet alla.

Tutustu samalla ketogeenistä ruokavaliota käsitteleviin erilaisiin lähteisiin, artikkeleihin ja kokemukseen tämän blogitekstin lopusta.

Ketoosidieetit: teoria, käytäntö ja mahdollisuudet

Seuraava ketoosidieetit kurssi järjestetään Helsingissä, Vallilassa Mäkelän koululla la 5.10. klo 10.00-18.00.

Kurssin tavoitteet
Opiskelija tuntee ketoosin biokemiallisen ja fysiologisen taustan. Opiskelija tiedostaa ketoosin mahdollisuudet lihavuuden ja sen oheisoireiden ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Opiskelija tiedostaa ketoosin mahdollisuudet aineenvaihdunnallisten häiriötilojen normalisoimisessa. Opiskelija osaa suunnitella ketoosiin johtavia ruokavalioita myös erilaisille rajoitteisille ruokavalioille. Opiskelija tiedostaa ketoosidieettien soveltuvuudet ja vasta-aiheet.

Kurssin sisältö
Ketoosin biokemia, fysiologia, metaboliset mekanismit, säätely, hormonaaliset ja epigeneettiset vaikutukset. Eri energianravintoaineiden suhteiden vaikutukset ketoositilaan ja sen syvyyteen. Ketoosin vaikutukset yksittäisten ravintoaineiden poikkeuksellisiin tarpeisiin. Ketoosi ja happo-emästasapaino veren ja kudosten kannalta. Ketoaineet ja niiden rooli verensokerin korvaajana. Ketoositilan tunnistaminen. Ketoositilan vaikutukset terveysparametreihin kuten perusverenkuvaan liittyviin tekijöihin. Ketoosi urheilussa. Ketoosi laihdutuksessa ja painonhallinnassa sekä ylipainon oheisoireiden hallinnassa. Ketoaineiden rooli kylläisyyden tunteen tuottamisessa. Ketoosin rooli pitkäikäisyyteen liittyvissä tekijöissä. Ketodieetin mahdollisuudet neurologisissa vaivoissa. Ketoosidieetit mahdollisena elämäntapana.

Kurssin opettaa Saluksen ravinto-opin pääopettaja, fytonomi ja ketoosiasiantuntija Timo Kosonen.

Ilmoittautuminen 
Ilmoittautumiset suoraan Terveysopisto Saluksen opintotoimistoon sähköpostitse opisto@terveysopisto.fi. Kurssi (160€, sis.opintomateriaalin) toteutuu, jos opiskelijoita on minimissään 20hlö. Lisätietoja saat numerosta 0504397214 (ti, to, pe 30.9. asti klo 15.00 – 17.00 ja 1.10. alkaen klo 13.00 – 15.00)

Ketogeenisestä ruokavaliosta

Ennen kuin tapaamme lokakuun kurssilla, halusimme koostaa alle muutamia erilaisia lähteitä ja artikkeleita, joissa on käsitelty ketogeenistä ruokavaliota eri näkökulmista. Näin pääset tutustumaan aiheeseen jo ennakkoon. Saluksen kurssilla ketogeenistä ruokavaliota käsitellään olemassa olevan tutkimuksen kautta.

leeni viio viihtyi opiskelujensa aikana saluksessaSaluksen opiskelija Leeni Viio on myös kokeillut ketogeenistä ruokavaliota. Leeni koki alla olevat seikat hyödyllisiksi ketogeenisellä ruokavaliolla.

  1. Olo on tasainen. En osaa oikein selittää tätä, mutta tuntuu, kuin tunnemaailmani olisi tasoittunut – jossain määrin aivan hyvällä tavalla. Toisaalta samalla vähän latistunut, mihin en oikein osaa vielä suhtautua.
  2. Pidin spontaanin 21 tunnin paaston, mikä oli todella helppoa (kuten aiemminkin sanottu, paasto on se, mihin toivon ketoosista vipuvartta).
  3. Syöminen on yksinkertaista ja selkeää

Leeni kehitti myös ketogeeniseen sekä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivan vihersmoothie-reseptin. Otathan tämän herkkureseptin talteen.

Muuta luettavaa – Hannamari Rahkonen 

Tietokirjailija ja holistisen hyvinvoinnin asiantuntija Hannamari Rahkonen kävi aiemmin tänä vuonna Saluksen ketoosidieetti-kurssilla ja kirjoitti kokemuksistaan näin: “Koulutuspäivä oli nimeltään Ketoosidieetit, teoria, käytäntö & mahdollisuudet ja sen veti pitkän linjan kouluttaja Timo Kosonen, jolla on myös omakohtaista kokemusta ketogeenisesta ruokavaliosta. Keto on aiheena niin laaja ja sen suhteen voi syventää tietämystään melkeinpä loputtomasti, joten mielestäni on tosi arvokasta ja tärkeää, että aiheesta kouluttavalla ihmisellä on myös käytännön kokemusta kirjatiedon lisäksi.”

Hannamari on ollut ketogeenisellä ruokavaliolla jo pidemmän aikaan omien terveyshaasteiden vuoksi. Hän on kirjoittanut aiheesta e-kirjan sekä lukuisia syväluotaavia lukupaketteja omille verkkosivuilleen. Klikkaa alta hänen artikkelien pariin:

Mikä on ketogeeninen ruokavalio?

Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?

Elektrolyytit & lisäravinteet ketogeenisella ruokavaliolla

Dokumentti ketogeenisen ruokavalion vaikutuksista

Yksi mielenkiintoinen dokumentti “The magic pill”, löytyy muun muassa Netflix suoratoistopalvelusta sekä Youtubesta. Tässä dokumentissa lääkärit, maanviljelijät ja kokit puntaroivat keskustelun alla olevan ketogeenisen ruokavaliota ja sen vaikutusta yleisiin sairauksiin. Dokumentissa esitellään useampi potilasesimerkki, joissa ketogeeninen ruokavalio on ollut merkittävässä osassa.

Ilmoittaudu kurssille pian, jotta ehdit varaamaan oman paikkasi.

Tervetuloa oppimaan yhdestä tämän hetken ajankohtaisimmasta ruokavaliosta! Kurkkaa samalla kurssin Facebook-tapahtuma.

Lue myös yhden meidän opiskelijan, Annika Aron tarina.