Funktionaalisten laboratoriotestien koulutus – marraskuussa 2019

Funktionaaliset laboratoriotestit - koulutus

Terveysopisto Salus ja Lääkärikeskus Astris ovat solmineet yhteistyösopimuksen terapeuttien jatkokoulutuksesta. Tämän syksyn koulutuksessa keskitytään funktionaalisten laboratoriotestien läpikäymiseen. Koulutukset ovat sovellettavissa suoraan asiakastyöhön ja antavat vahvaan kokemukseen perustuvia työvälineitä diagnostiikkaan ja hoitoon.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutusten sisältö on suunnattu ravintoterapeutin koulutuksen jo suorittaneille ammattilaisille tai vastaavan taitotason omaaville.

Koulutuksen sisältö?

Koulutuspäivän aikana käsitellään laboratoriodiagnostiikan ymmärtämistä ja hyödyntämistä terapeutin / lääkärin työssä käytännön tasolla.

Käsiteltävät testit ovat:

  • mikrobiomi: sisältäen laajan ruoansulatusanalyysin, haitallisten ja hyödyllisten bakterien määrityksen, suoliston tulehdusmarkkerit, vuotavan suolen markkerit, immuunipuolustusmarkkeri sIgA, zonuliini ja parasiitit
  • IgG välitteiset viivästyneet allergiat
  • Stressimarkkerit: Adrenal (kortisoli ja DHEA eri kellonaikoina)
  • Ravintoaineet: hiven- ja kivennäisaine- ja vitamiinitestaus
  • Rasvahapot Laboratoriotestit ovat hyödyllisiä moninaisten suolisto-oireiden kartoituksessa ja asiakkaiden kokonaisvaltaisessa hoidossa.

Suoliston ja ruoansulatuskanavan ongelmat ovat usein taustalla autoimmuunisairauksissa, masennuksessa, ylipainossa, iho-oireissa, ruokayliherkkyyksissä jne. Etenkin suoliston tilanteen arviointi ja hoitaminen vain oireiden perusteella on hankalaa. Diagnostiikan avulla päästään arvaamisesta näyttöön perustumaan tietoon ja hoitosuunnitelmiin joka tuo lisätyökalun ammattilaisen työhön. Päivän aikana tutustutaan lisäksi suoliston hoidossa käytettäviin yrtteihin ja ravintolisiin sekä käydään läpi tiedepohjaa niiden valintaan. Käytännön työhön valmistaa useat asiakastapaukset.

Koulutuksen kouluttajat

SANNA PEIPONEN (M.Sc. Personalized Nutrition)

Sanna on kokenut ravintoasiantuntija, joka toimii asiakastyönsä ohella Suomen Terveysopisto Saluksen kouluttajana. Hänen osaamiseensa kuuluu mm. sytokiinit ja inflammaatio, käytännön ravitsemus ja suoliston ongelmat. Sannan asiakaskunta on kansainvälinen ja keskittyy infektioihin ja kroonisten ongelmien korjaamiseen. Sanna on yrttien ja lisäravinteiden asiantuntija

RAMI VALONEN (B.Sc, B.G.S, RLE)

Monialaisen taustan omaava Rami Valonen on toiminut lääketeollisuudessa eri positioilla vastuualueina mm. allergiat ja (erikois)lääkärikoulutus. Hän on toiminut TEKES:in tukemassa Jyväskylän yliopiston infektiodiagnostiikan kehitysprojektissa päättyen startupin perustamiseen, osana borrelioositutkimusta sekä edistämässä Suomalaista infektiotautien biopankkihanketta. Lisäksi hän toimii Lääkärikeskus Astriksen laboratorioyhteistyön vastuuhenkilönä ja pyrkii nopeuttamaan kroonisten sairauksien hoitomallien kehitystä ja leviämistä Euroopassa.

KOULUTUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Sitovat ilmoittautumiset: 13.10.2019 mennessä Terveysopisto Salukseen sähköpostitse osoitteseen opisto@terveysopisto.fi

Koulutuksen hinta on 160 € (sis. alv 24 %) ja koulutus tapahtuu Helsingissä, Vallilassa Mäkelän koululla.

Lääkärikeskus Astris

Lääkärikeskus Astris on moniammatillinen hoitoyksikkö, joka on keskittynyt hyvin tuloksin etenkin kroonisiin pitkään jatkuneisiin ongelmiin ja infektioihin. Astris toimii yhteistyössä useiden kansainvälisten laboratorioiden kanssa ja tekee tutkimustyötä yliopiston kanssa infektioihin liittyen. Koulutukset pohjautuvat uusimpaan tieteelliseen näyttöön, vahvaan käytännön osaamiseen ja testattuihin hoitomalleihin ja ne sisältävät konkreettisia esimerkkejä, joita voi soveltaa omaan työhön. Lisäksi käydään laajalti läpi erityisosaamisena yrttien käyttöä, lisäravinteiden roolia ja tiedepohjaa, laboratoriodiagnostiikkaa sekä järjestelmällistä lähestymistä asiakaan hoitamiseksi osa-alue kerrallaan.