Resepti (n. 4 hengelle)
Ainekset
- 5 kypsää tomaattia
- ½ kurkkua
- 1 punainen paprika
- 1 nippusipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½-1 mietoa punaista chiliä
- 1 dl tomaattimehua
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
Lisäksi esimerkiksi basilikaa, oreganoa, timjamia tai varsiselleriä
Valmistusohje
- Tee tomaatteihin viiltoja. Laita ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, poista niistä kannat, lohko ne ja laita blenderiin.
- Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko paprika ja laita blenderiin.
- Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi. Laita blenderiin.
- Laita loput pestyt ja pilkotut kiinteät ainekset sekä yrtit blenderiin.
- Jauha ainekset blenderissä hienoksi massaksi.
- Lisää mausteet, oliiviöljy sekä nesteitä pikkuhiljaa.
- Aja koko seos tasaiseksi sopivan paksuiseksi keitoksi.
- Jätä keitto jääkaappiin pariksi tunniksi. Nauti kylmänä tuoreen leivän ja fetajuuston kera. Keitto sopii erityisesti hellepäiviin!