Ilosta opiskeluun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Opinnoista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja NLP:stä inspiroituva Niina, on pian käynyt kaikki Saluksen kurssit. Hän on aloittanut monen saluslaisen tavoin opinnot omista terveyteen liittyvistä intresseistä. Niina innostui matkan varrella syventämään Saluksen opintojaan ja sitä myötä myös omaa osaamistaan.

Niinalla, 42-vuotias, on takana jo useampia ihailtava opintosuoritus. Hänellä on tutkinnot kuten NLP Master Practitioner, liikkeenjohdon johtamiseen keskittyvä Executive MBA-tutkinto sekä hänellä on jo Saluksen diplomiravintoneuvojan tutkinto sekä toisaalla opiskeltu reiki-hoitajan pätevyys. Vapaa aikanaan Niina liikuttaa kehoaan muun muassa saliharjoittelun sekä palauttavan restoratiivisen joogan avulla. Hän lukee myös suurella sydämellä ja kiinnostuksella paljon, erityisesti NLP- ja hyvinvointalankirjallisuutta. Samalla Niina toimii NLP-yhdistyksen hallituksessa. Nyt valmistuttuaan hän tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden NLP-ravintovalmennukseen, missä yhdistyy ruokavalio sekä psyykkinen valmennus. Toisin sanoen kokonaisvaltaista hyvinvointia parhaimmillaan.

Kysyimme Niinalta, miten hän alunperin päätyi valitsemaan Saluksen oppilaitoksekseen.

“Olin aloittanut ensin NLP-opinnot, jotka todella avarsivat maailmankuvaani entistä monimuotoisemmaksi. Sitten, kun omalle kohdalleni osuivat erilaiset suolisto-oireet, joita tutkimalla minulla todettiin vuotavan suolen oireyhtymä – halusin etsiä oppilaitoksen, jossa nämä aiheet todella tiedetään ja osataan opettaa. Samalla ymmärsin, että halusin auttaa myös muita tämän opitun tiedon perusteella.”

Kokemuksia Saluksen opinnoista ja opiskelusta

Kokonaisvaltainen hyvinvointiSaluksen opiskelut sopivat moneen erilaiseen elämäntilanteeseen ja erilaisille oppijoille. Kannustamme aina opiskeluun omassa rytmissä ja Saluksen kurssikalenterit ovat siihen oiva vastaus sekä tuki. Opintotoimistomme on aina valmis tukemaan opintojen suunnittelussa, oli opiskelurytmi sitten tiivis tai rauhallisempi. Niinalla on monipuolinen kokemus Saluksen kursseilla opiskelusta ja Saluksen toiminnasta. Mitä ajatuksia sinulla Niina on päällimmäisenä näistä aiheista mielessä?

Saluksen kursseilla on ollut aina kiva tunnelma, aina on jaettu hyviä käytäntöjä silloin, kun jollakin on ollutkin jo enemmän asiasta tietoa. Kursseilla kysymykset ovat olleet aina tervetulleita ja niihin on aina saanut vastaukset. Jos ei aina suoraan tunnilla, niin opettajat ovat usein jälkeenpäin vielä lähettäneet vastaukset oppimisympäristöön.

Mielenkiintoisimpia kurssikokonaisuuksia ovat olleet peruslääketieteenopintokokonaisuuteen liittyvät tautiopin kurssit sekä muut lääkäriopettaja Riitta Piilon opettamat kurssit (mm. psykologia, psykiatria). Näiden lisäksi olen pitänyt erityisesti myös kaikista suoliston terveyteen ja toimintaan liittyvistä kursseista. Koen, että nämä kurssit ovat todella tärkeä osa kokonaisuutta, sillä kuten jo tiedämme, moni asia lähtee niin hyvässä kuin pahassakin juuri suolistostamme.

Olen ollut aina tosi ankara itselleni ja siksi tehnyt aina paljon, esimerkiksi lukenut ja käynyt töissä samanaikaisesti. Saluksen opit ovat opettaneet myös minulle itselle armollisuutta omaa kehoa ja mieltä kohtaan.

Opiskelu ei oikeastaan lopu koskaan ja minulla onkin jo seuraavia opintoja mielessä. Olen käynyt miltei jo kaikki Saluksen ravintoterapeuttikurssitkin, sillä niissä on ollut mielettömän paljon hienoa uutta tietoa. Aion käydä terapeuttikurssit loppuun asti. Näistä opinnoista minulta puuttuu enää hormonitoimintaan keskittyvä kurssi. Tämä vasta onkin mielenkiintoinen ja tärkeä aihealue. Emme useinkaan ajattele hormonitasapainoamme arjessa, vaan nämä asiat voivat unohtua esimerkiksi tarkasteltaessa suoliston vaivoja. Ravintoneuvonnalla – ja terapialla voidaan kuitenkin auttaa paljon myös hyvän hormonitasapainon saavuttamiseksi ja siitä opimmekin lisää tällä kyseisellä kurssilla.

Työ kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa

Kerroimme aiemmin muun muassa Eeva-Marian työstä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa. Saimme tästä lukuisia yhteydenottoja ja opiskelijat halusivat keskustella kursseilla samoista aiheista lisää. Tästä syystä halusimme kertoa nyt myös Niinan työstä enemmän. Niina, mitä sinun työhösi kuuluu tällä hetkellä?

Hyvinvointia koko keholle“Toimin tällä hetkellä HUS:n kokemusasiantuntijana, sillä minulla on omakohtaista kokemusta burnouttilasta ja siitä toipumisesta. Pystyn erilaisissa ryhmissä jakamaan nyt omaa kokemustietoa myös ravitsemushoidosta. Ravitsemushoito auttaa varmasti myös erilaisista uupumistiloista kärsiviä ja niistä toipuvia. Teen nyt valmistuttuani myös pienimuotoisesti NLP-ravintovalmennusta, jossa yhdistyy ruokavalio ja psyyken huomioiminen. Painotan työssäni ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuutta.

Normaali työpäiväni voi olla esimerkiksi sellainen, että aamulla minulla on vapaata aikaa, jonka jälkeen käyn kuntosalilla tai muuta vastaavaa kehon fyysistä harjoittamista. Iltapäivällä minulla saattaa olla kokemusasiantuntijatapaaminen, mikä tarkoittaa sitä, että kerron ryhmässä oleville omaa toipumistarinaani. Tästä tarinasta keskustellaan avoimesta ja samalla kuuntelemme myös muide toipuvien näkökulmia sekä kokemuksia aiheen ympäriltä. Joinain iltoina minulle saattaa tulla vielä asiakas reikihoitoon. Näitä hoitoja kuvaa mielestäni parhaiten kuvaus rentoutusmenetelmä. Reiki on rentoutushoitoa, joka auttaa muun muassa stressiin.”

Näissä rentouttavissa tunnelmissa Saluksen tiimi kiittää Niinaa, että hän jakoi tarinansa ja kokemuksensa Saluksesta meidän kaikkien kanssa.

Lue samalla juttu, siitä miltä alanvaihto aikuisen tuntuu.