
Varsiselleri, toiselta nimeltään lehtiselleri, on varsinainen ruokavalion rikastuttaja. Aromikkaan makunsa lisäksi sillä on myös monia terveysvaikutuksia, joista voit lukea esimerkiksi täältä. Vaikka varsisellerin sesonki alkaa olla jo loppusuoralla, ehtivät nopeimmat vielä löytämään myös kotimaisia varsisellereitä. Varsiselleri on herkullista esimerkiksi salaateissa, amerikkalaisittain pähkinälevitteen kanssa dipattuna tai mehuissa ja smoothieissa. Se antaa myös aromikkaan maun keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin. Esimerkiksi italialainen soffritto on erinomainen keittojen, patojen ja kastikkeiden täydentäjä. Sen pääraaka-aineita ovat varsiselleri, porkkana ja sipuli suhteessa 1:1:1. Kaikki kasvikset pilkotaan pieneksi silpuksi, minkä jälkeen niitä kuullotetaan oliiviöljyssä tai voissa vähintään 15 minuuttia. Soffrittoon voi lisätä myös muita juureksia ja vihanneksia. Ei muuta kuin kokkailemaan!


