Kokemuksia Saluksesta – Anu Bouquet

Opiskelijakokemus Terveysopisto Saluksesta

Tällä kertaa oman opiskelijatarinansa meille kertoo Ravintoterapia Eliksiirin perustaja, Anu Bouquet, Terveysopisto Saluksen diplomiravintoterapeutti Nummelasta. Anu on ranskalaisen miehen vaimo ja kolmen lapsen äiti. Hän tietää hyvin, mitä ”ruuhkavuodet” ovat ja mitä tasapainoilu perheen, työn, opintojen, harrastusten ja vapaa-ajan parissa tarkoittaa. Anu sanookin, että hyvä ravinto auttaa jaksamaan ruuhkavuosien pyörityksessä.

Anulle on kertynyt omassa arjessa kokemusta myös lasten ravintoasioista ja lasten hyvinvoinnin edistämisestä luontaisin keinoin. Anun kiinnostu ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja stressinhallintaan on kasvanut vuosi vuodelta. Kiinnostunus on vienyt Anun henkisen valmennuksen kursseille joista muun muassa meditaatio on jäänyt päivittäiseksi keinokse lisätä omaa rauhaa ja jaksamista.

Opiskelemaan Terveysopisto Salukseen

Monelle Saluksen opiskelijalle tärkeintä työssä on mahdollisuus auttaa muita. Myös Anulla tämä oli yksi ratkaiseva tekijä, miksi hän aloitti opiskelut Saluksessa.

opiskele ravintoterapiaa työn ohella“Työskentelin aikaisemmin kaupallisella alalla mm. pienessä maahantuontiyrityksessä ja lääketeollisuuden parissa monipuolisissa hallinnon- ja markkinoinnintehtävissä. Nämä työpaikat eivät kuitenkaan antaneet elämääni täysin sitä sisältöä, mitä hain. Uuden elämän suunnan etsiminen alkoi oikeastaan jo reilu kymmenen vuotta sitten isäni menehdyttyä syöpään. Olin jo aikaisemmin ollut kiinnostunut hyvästä ravinnosta, ravintolisistä ja luontaishoidoista. Pitkän pohdinnan jälkeen löysin Terveysopisto Saluksen, joka tuntui minulle sopivalta paikalta. Se tuntui vastaavan kiinnostuksen kohteisiini ja antavan minulle ammatin, jossa saisin auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Olen toiminut yrittäjänä nyt reilut viisi vuotta. Perustin yritykseni Ravintoterapia Eliksiirin ja aloin ottamaan vastaan asiakkaita pikkuhiljaa kolmannen lapseni hoitovapaan aikana. Tällä hetkellä minulla on ravintoterapiavastaanotto Nummelassa ja Espoossa, satunnaisesti myös muualla. Asiakkaitteni ongelmat vaihtelevat muun muassa suolistovaivoista hormonaalisiin haasteisiin ja kroonisiin infektioihin.

Käytän työssäni apuna funktionaalisen lääketieteen testejä ja bioresonanssimittauksia. Tuuraan välillä luontaistuotekaupassa sekä toimin ravintovalmentajana ViaEscassa. Nämä tuovat mukavaa vaihtelua ravintoterapiaan, joka vaatii välillä paljon aikaa ja tuo paljon älyllistä haastetta. Tulevaisuudessa haluaisin keskittyä vielä enemmän ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ravinnon keinoin.”

Kokemukseni Terveysopisto Saluksesta

Kysyimme Anulta samalla siitä, minkälaisia kokemuksia hänelle on Saluksessa opiskelusta. Sekä mitä terveisiä Anu lähettäisi Saluksen nykyisille opiskelijoille.

Anu kertoo kokemuksistaan kun hän opiskeli terveytsopisto saluksessa ravintoterapiaa.“Terveysopisto Saluksen opinnot antoivat kokonaisvaltaisen kuvan ihmisen terveyteen vaikuttavista seikoista, ravinnon ja ravintolisien merkityksestä ja vaikutuksista. Kursseissa on paljon sellaisia, joiden tieto on ajatonta, johon voi aina palata uudestaan. Pidin opettajia erittäin hyvinä ja asiantuntevina. Muun muassa peruslääketieteen kurssit kokemuksena olivat todella hyviä. Ne auttoivat ymmärtämään ihmisen elimistöä ja sitä, tietoa tässä työssä tarvitaan paljon. Saluksen suolistokursseissa oli myös paljon asiaa, johon tulee palattua silloin tällöin ja terapiaruokien valmistuskurssilla oli hauskaa.

Uusille opiskelijoille sanoisin, että opiskele omassa tahdissasi, älä haukkaa liian isoa palaa kerralla, maailma ei tule kerralla valmiiksi. Jälkikäteen nimittäin huomasin, että itse meinasin uupua, kun kävin töissä, huolehdin pienistä lapsista ja hoidin samaan aikaan opinnot mahdollisimman nopeasti. Motivaatio vain oli niin suuri, ettei sitä tajunnut siinä hetkessä. Tulevaa uraa pohtiessa kannattaa miettiä mitä muuta voisi tehdä ravintoterapian ohella. Kenties luontaistuotealaa, artikkeleiden kirjoittamista, tukuissa työskentelyä, ravintolisien myyntiä? Tsemppiä opintoihin ja tulevalle urallesi!”

Kiitos Anu haastattelusta!

Ravintoterapiaopinnot kesällä 2019

Huomasithan, että Saluksessa voit aloittaa ravintoterapian perusopinnot jo nyt tänä kesänä. Moni onkin näin tehnyt, sillä kesällä käydyt perusopinnot nopeuttavat opiskelijan opintoja tulevana syksynä.

Kesän peruskursseihin kuuluu aloituskurssi, jossa on kaksi inspiroivaa ja innostavaa lähiopetuspäivää (8.-9.6.2019). Sen jälkeen voit suorittaa omassa tahdissa kaksi etäkurssia, jotka käsittelevät laajemmin ravintoterapian teoriaa sekä käytäntöä. Saat kaikkiin näihin kursseihin kattavan kurssimateriaalin, josta sinulle on hyötyä pitkäksi aikaa, opiskelet sitten omaksi iloksi tai haaveammattiisi ravitsemuksen parissa.

Lue lisää kesän 2019 opintomahdollisuuksista täältä

Lue lisää Terveysopisto Saluksen yleisestä kurssitarjonnasta täältä 

kesäopinnot 2019 Terveysopisto Salus