Homeopatiaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Daniela Salomaa

Danielalla on monipuolinen koulutus sekä osaaminen muun muassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralta. Hyvinvoinnin puolelta hänen koulutuksiensa puolelta hän on valmistunut klassinen homeopaatti sekä sertifioitu valmentaja (Results Certified Coach). Terveysopisto Saluksesta hän viittä vaille valmis diplomiravintoneuvoja.

Viimeiset viisi vuotta Daniela on toiminut tiivisti homeopatian parissa. Hänellä on myös oma vastaantotto Helsingissä PUR-klinikalla, jonka rinnalla hän tekee myös koko ajan suosiota kasvattaman etäkonsultaation parissa. Daniela tekee myös tarvittaessa akuuttien oireiden hoitoneuvontaa puhelimitse.

Danielan monipuolinen osaaminen näkyy selkeästi hänen työssään ”Omassa kokonaisvaltaisessa lähestymisessäni yhdistän Terveysopisto Saluksessa oppimani tiedon sekä työn kautta saamaani kokemuksen ravinnosta, ravintolisistä ja kasvilääkinnästä. Olen erittäin innostunut työstäni, missioni on lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta terveydenhoidosta ja voimaannuttaa asiakkaitani voimaan paremmin kaikissa elämänvaiheissa”.

Daniela jakaa osaamistaan ja tietoaan myös erilaisten blogikirjoituksien kautta sekä pitämällä erilaisia kursseja terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Hän on myös aktiivinen hyvinvointitapahtumien organisoija.

Homeopatia ja hyvinvointi

Opintoni Terveysopisto Saluksessa

Daniela on ollut mukana erilaisissa työympäristöissä ja kerryttänyt ammattiosaamistaan myös sitä kautta. Mutta miten hän löysi Saluksen opintojen pariin?

”Hyvinvointikoulutuksien lisäksi olen opiskellut myös kauppatieteenmaisterin opinnot. Teinkin pitkään töitä markkinointiviestinnän parissa muun muassa mainos- ja designtoimistossa. Lapsieni ollessa pieniä ja olin vaativassa työssä. Perheen ja työn yhteensovittaminen alkoi tuntua liian stressaavalta. Olin jo pitkään miettinyt, mikä minua oikeasti kiinnostaa ja sana hyvinvointi nousi usein mieleeni. Tutkittuani eri vaihtoehtoja aloitin opinnot Terveysopisto Saluksessa kymmenen vuotta sitten ja kävin tuolloin opintojen peruskurssit.

Samanaikaisesti kiinnostus aitoon ruokaan voimistui ja perustimme liikekumppanini kanssa Kotideli Spoon Mama’n. Konseptiin kuului tarjota terveellistä kotiruokaa työssäkäyville perheille ja idea syntyi omasta tarpeesta. Koska ympäristössä oli paljon työpaikkoja Kotidelistä tuli suosittu lounasravintola ja alkuperäinen konsepti muutti muotoaan.  Meillä oli myös cateringtoimintaa. Panostimme luomuun, terveellisyyteen ja hyvään makuun. Oli todella hienoa, että pystyin hyödyntämään siinä Saluksessa oppimiani tietoja. ”

Saluksen opintojen jatkaminen

Joskus elämän eri vaiheet ja erilaiset elämäntilanteet saattavat vaikuttaa opintojen jatkuvuuteen. Saluksessa opintopolut on rakennettu niin, että opintoja on helppo jatkaa vaikka pienen tauonkin jälkeen.

”Lounaskahvilan ja cateringtoiminnan pyörittäminen oli sen verran aikaa vievää, että opintoni Saluksessa keskeytyivät. Parin toimintavuoden jälkeen päätimme myydä yrityksemme, koska elämäntilanteet niin vaati. Jatkoin polkuni etsimistä ja sattumalta tutustuin homeopatiaan, joka vei saman tien mukanaan ja siinä samalla aloitin nelivuotisen diplomihomeopaatin koulutuksen.

Aloitin myös osa-aikaisesti homeopatian asiakasneuvojana ja ravintolisien myynnin parissa PUR-kaupassa ja siinä innostuin uudelleen ravintoasioista. Päätin jatkaa opintoja Saluksessa. Siellä opitusta tiedosta oli iso hyöty, sillä aloitin yhdistämään homeopaattisella vastaanotollani myös ravintoneuvontaa ja tarjosin entistä kokonaisvaltaisempaa valmennusta.

Opiskelu aikuisiällä on hyvin inspiroivaa ja se pitää mielen virkeänä. Aikuisena osaa rohkeasti soveltaa oppimiaan asioita ja osaa myös kyseenalaistaa. Se rikastuttaa monella tavalla – olen saanut monia hyviä ystäviä opiskelun kautta!”

Homeopatian yhdistäminen terveydenhoitoon

Miten sitten erilaisten täydentävien hoitomuotojen yhdistäminen? Mitä mieltä sinä olet tästä Daniela?

Homeopaattisia vaihtoehtoja

”Mielestäni ravintoneuvonta ja homeopatia sopii täydellisesti yhteen. Jo 200 vuotta sitten homeopatian perustaja Samuel Hahnemann painotti terveellisten elämäntapojen, ravinnon ja elinympäristön merkitystä terveydelle!

Parhaasta hoidosta huolimatta paraneminen estyy, jos ruokailutottumukset ja muut elintavat ovat jatkuvasti huonoja tai henkilö altistuu ympäristömyrkyille. Tosin kaikista myrkyllisintä ovat supressoidut negatiiviset tunteet. Nykyään puhutaankin paljon stressistä ja meidän tulee muistaa, että stressillä on monta muotoa. Hahnemann totesikin, että vuosi onnettomassa suhteessa vastaa 7 vuotta rankkaa fyysistä rasitusta! Myös muut henkiset ristiriidat ja konfliktit, esim. oman ja työpaikan arvomaailman välillä voi suorastaan sairastuttaa.

Homeopaattinen hoito on kokonaisvaltaista ja usein onnistuneen hoidon myötä ihminen alkaa pitää parempaa huolta itsestään mikä voi näkyä monella tasolla: elintavat muuttuu terveellisemmäksi (esim. itse lopetin kauan kestäneen tupakanpolton, mitä en onnistunut millään keinolla lopettaa aikaisemmin). Myös ihmissuhteisiin ja työhön voi tulla isoja muutoksia.”

Työt hyvinvointialalla Suomessa

Hyvinvointialan työpaikat, työmarkkinat ja työnantajat ylipäänsä ovat moninaistuneet viime vuosina. Olemassa olevat toimijat muokkaavat omaa toimintaansa. Samaan aikaan työmarkkinoille on tullut myös uusi toimijoita. Kaikkia tahoja tuntuu kuitenkin ohjaavan aito halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja ennen kaikkea toiminnan muuttaminen entistä kokonaisvaltaisemmaksi terveydenhoidon- sekä ylläpidon näkökulmasta. Daniela työskentelee tällä hetkellä yhdellä todella kiinnostavalla hyvinvoinnin näköalapaikalla.

”Aloitin tammikuussa 2020 työt OLO-apteekki 360, Helsingissä Hakaniemen Ympyrätalossa. Siellä olen mukana kehittämässä Apteekki 360-konseptia, ei-lääkkeellisten tuotteiden ja palveluiden osalta. Pääpaino uudessa työssäni on ravintovalmennusten tuotteistaminen ja toteuttaminen sekä tuote- ja palveluvalikoimien kehittäminen ja integrointi konseptin mukaan. Myös henkilökunnan kouluttamisella on tärkeä osa työkuvassani.

Erityisen lähellä sydäntäni on naisten hormonitasapaino ja sen ylläpitäminen luonnonmukaisilla keinoilla kuten oikealla ravinnolla, vitamiineilla, hivenaineilla, rohdosvalmisteilla ja homeopaattisella hoidolla. Toinen tärkeä kiinnostuksen kohde on immuniteetin vahvistaminen luonnonmukaisilla keinoilla. Asiakkaina on kaiken ikäisiä ja yleisimmin hoitoon hakeudutaan korvatulehduskierteiden, allergioiden ja ihottumien takia.”

Daniela onkin kirjoittanut paljon naisten hyvinvoinnista:

Naishormonien tasapainosta

Vaihdevuosista ja niihin liittyvistä oireista sekä niiden hoidosta 

Myös estrogeenidominanssista Daniela on kirjoittanut kattavan artikkelin.

Daniela Salomaa homeopatia

Kysyimme Danielalta myös, että miten Terveysopisto Saluksen opinnot ovat auttaneet ja vaikuttaneet häneen työmarkkinoilla. ” Erittäin paljon! Lähitulevaisuudessa on tarkoitus keskittyä Apteekki 360 ravinto- ja hyvinvointivalmennuksiin. Sen lisäksi tulen tekemään Ympyrätalon Apteekissa yksityisvastaanottona homeopaattisia ja hormonaalisia konsultaatioita, joissa voidaan hyödyntää siellä olevia laboratoriopalveluita.”

Voit seurata Danielan mielenkiintoista urapolkua ja muita tapahtumia hänen Facebookissa sekä Instagramissa. Käy myös ehdottomasti lukemassa Danielan mielenkiintoisia blogitekstejä hänen verkkosivuiltaan.

Kiitos Daniela, että jaoit upean tarinasi ja kokemuksesi Terveysopisto Saluksesta meidän kanssa!