Reseptivelho ja ravintoneuvoja – Sanna Hiltunen

Terveellinen resepti Parantava ruoka Terveysopisto Salus

Oletko valmis? Sillä nyt saat mielenkiintoisen opiskelijatarinan lisäksi aimo annoksen todella herkullisia reseptejä!

Sanna Hiltunen on tänä vuonna Terveysopisto Saluksesta valmistuva diplomiravintoneuvoja. Hän on aiemmalta ammatiltaan vegaani- ja kasvisruokaan erikoistunut ravintolakokki. Keittiöpuolen koulutus ja kokemus ovat tukeneet hyvin toisiaan ravintoneuvonnan ammatin kanssa. Nyt Sanna kokee voivansa yhdistää entistä paremmin ravitsemustiedon ja sen soveltamisen käytäntöön.

Ravintoneuvonnan lisäksi Sanna tekee aktiivista yhteistyötä eri terveys- ja elintarvikealan yritysten kanssa. Yhteistyö keskittyy reseptikkaan, joka on Sannan yksi vahvuus. Sannan tehtävä on luoda houkutteleva ja herkullinen resepti kulloisenkin yhteistyökumppanin tuotteesta. Hän valitsee itse yhteistyössä käytettävät tuotteet huolella, jotta ne ovat varmasti laadukkaitaSannan reseptit ovatkin jo valloittaneet monen herkuttelijan mielen ja vatsan. Reseptejä löytyy

Mutta miten Sanna päätyi opiskelemaan Terveysopisto Salukseen?

Ravintoneuvojaksi opiskeleminen Terveysopisto Saluksessa

Ravintoneuvoja Sanna Hiltunen Terveysopisto Salus

”Valitsin Terveysopisto Saluksen oppilaitoksekseni, sillä olin jo vuosia halunnut opiskella ravitsemusta syvemmin.  Luulin pitkään, että yliopistollinen ravitsemuskoulutus on ainoa tie, mutta se ei kuitenkaan tuntunut omalta jutulta, joten hautasin unelman vuosiksi.

Vain viikko ennen koulutuksen alkua näin Saluksen mainoksen ja tiesin heti, että tämä on se oikea koulutus jota olen etsinyt! Ilmottauduin mukaan välittömästi, vaikkei minulla edes ollut selkeää miten rahoittaisin opinnot. Se kuitenkin onneksi lopulta järjestyi.

Kurssit ovat olleet todella kiinnostavia! Erityisesti tykkäsin peruslääketieteen kursseista, joihin kuuluu muun muassa anatomiaa, fysiologiaa, tautiopin kokonaisuus sekä psykologian kurssi. Jännitin peruslääketieteen kursseja etukäteen, sillä ajattelin etten tule ymmärtämään aiheesta mitään. Huoleni oli turha, sillä Lääkäriopettaja Riitta Piilo osasi selittää kaikki kimurantimmatkin aiheet todella selkeästi ja ymmärrettävästi. Kurssit olivatkin todella mielenkiintoisia ja ymmärrykseni ihmiskehosta kasvoi suuresti!

Aina kurssiviikonloppujen jälkeen olen lähtenyt kotiin aina vain innostuneempana ja opintojen edetessä tulin koko ajan vain vakuuttuneemmaksi, että olin vihdoin löytänyt oman alani.

Tulevaisuuden töiden suhteen minulla on paljon haaveita. Hyvinvointiala kiinnostaa laajemminkin. Olen juuri aloittelemassa ravintoneuvontaa asiakkaille, kehitän reseptejä yhteityöskumppaneilleni, kirjoitan ravintoartikkeleita somekanaviin ja yksi iso yhteistyökuviokin on kiikarissa. Odotan kiinnostuneena mitä kaikkea muuta tulevaisuus tuokaan tullessaan!”

Terveellisiä ja helppoja reseptejä

Sannan kauha on kirjaimellisesti ollut monessa eri sopassa ja padassa. Sannan tausta kasvisruoka-keittiön ammattilaisena on tuonut ruoan valmistamiseen oman vivahteen ja ennen kaikkea ammattitaidon. Viime vuodet Sanna on halunnut keskittyä ruoassa sen maukkauden lisäksi myös ruoan parantaviin vaikutuksiin. Sen lisäksi hänelle on tärkeää, että reseptit ovat terveellisiä, sekä helppoja valmistaa myös kotikeittiössä.

Sannan Parantavaruoka tili Instagramissa ja Facebookissa on täynnä tietoa erilaisista raaka-aineista ja ruokien terveysvaikutuksista sekä kiinnostavia ravitsemusvinkkejä sekä – artikkeleita. Jos terveelliset reseptit ja ravitsemusvinkit kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti laittaa @parantavaruoka tilit niin Instagramissa kuin Facebookissakin seurantaan!

Parantava ruoka-reseptit

Halusimme koota sinulle tähän alle vielä lisää Sannan terveellisiä ja helppoja reseptejä. Miltä seuraavat kuulostavat? Mitä näistä resepteistä aiot kokeilla ensimmäisenä?

Gluteeniton tattariviikunapuuro Tämä ihana herkku on vähäkalorinen ja terveellinen, mutta silti makea. Marjoja vaihdellen siihen saa vaihtelevaa raikkautta ja kirpeyttä. Puuro sisältää paljon kuitua, magnesiumia, sinkkiä ja B1-vitamiinia. Viikunat ovat emäksisiä ja siten hyviä kehon PH-tasapainolle.

Havaijilainen poke bowl on havaijilainen ruoka, jossa pääosassa ovat raaka kala ja sushiriisi. Mutta miksi mennä merta edemmäs kalaan kun makuhermoja hivelevän poke bowlin voi tehdä kotimaisista raaka-aineista aina satokauden mukaan. Suomalainen kvinoa hakkaa kaukomailta rahdatun riisin mennen tullen, sekä eettisyydessä että hiilijalanjäljessä – mausta puhumattakaan.

Hamppu-Artisokkahummus Mikäli et ole vielä kokeillut hamppua ruokavaliossasi, nyt on sen aika! Syötäväksi tarkoitetut hampunsiemenet eivät sisällä psykoaktiivisia aineita, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan. Sen sijaan hampunsiemenet on mahtava omega-3:n lähde.

Raparperi-mansikka-tuorepuuro Sekä mansikassa että raparperissa on erittäin paljon C-vitamiinia ja kuitua, ja molemmat sisältävät antioksidantteja. Mansikoilla voi olla myös LDL-kolesterolia alentavia vaikutuksia, ja 100g raparperia sisältää n. 24% päivittäisestä K-vitamiinin tarpeesta.

Kookos-parsakaalikeitto Parsakaali on rautapitoinen raaka-aine, joten parsakaalin syömisestä hyötyvät erityisesti anemiasta kärsivät, raskaana olevat ja imettävät sekä naiset joilla on runsaat kuukautiset. Parsakaalilla on myös kyky nostaa dopamiinin tuotantoa kehossa, mikä auttaa vähentämään ahdistusta, masennusta ja stressiä.

Punajuuri-herukka smoothie Tämä ihanan kirpeä ja raikas smoothie sisältää kaiken muun hyvän lisäksi runsaskuituista punajuurijauhetta, joka sisältää mm. B9-vitamiinia sekä muita elimistölle tärkeitä folaatteja. Lisäksi smoothie sisältää magnesiumia, fosforia, E-vitamiinia ja C-vitamiinia yli puolet päivän tarpeesta. Auringonkukansiemenissä on aivoille sopivaa hyvälaatuista rasvaa, sekä todella paljon proteiinia.

Lisää herkullisia reseptejä löydät Sannan verkkosivuille kootusta reseptikansiosta.

Helppo kashvisresepti Sanna Hiltunen Terveysopisto Salus

** Herkulliset ruokakuvat ovat Sannan Instagram tililtä.