Ketogeenisen ruokavalion kurssi uusitaan huhtikuussa

ketokurssi ketogeenisen ruokavalion hyödyt ja haitat

Ketoosidieetit, teoria, käytäntö & mahdollisuudet-kurssi uusitaan 6.4. 

Järjestimme tammikuussa Suomen ensimmäisen oppilaitoksen pitämän luentokurssin ketoaiheista tammikuussa. Kurssi tuli heti täyteen ja saimme paljon kyselyitä seuraavasta kurssista. Iloksemme voimme ilmoittaa, että uusi ketokurssi järjestyy Mäkelän koululla Helsingissä jo 6.4.19 klo 10.00-18.00. Ilmoittaudu nopesti! Ohjeet alla.

Lisätietoja ketogeenisestä ruokavaliosta

*Kurkkaa mielenkiintoisia artikkeileita sekä ketoaiheisiin liittyviä ajatuksia, ketokurssin Terveysopisto Saluksen Facebook-tapahtumasta

*Lue samalla Hannamarin kokemuksia Saluksen tammikuun ketokurssilta hänen Yellow Mood blogista.

*Saluslaisten joukosta löytyy myös ketokokeilijoita. Lue mitä ajatuksia ketogeenin ruokavalio on herättänyt Leenissä.

Osallistu Saluksen ketokursille

Tule oppimaan yhdestä tämän hetken ajankohtaisimmasta ruokavaliosta: ketogeenisen maailman moninaisuudesta!

Ketokurssin tavoitteet 

Opiskelija tuntee ketoosin biokemiallisen ja fysiologisen taustan. Opiskelija tiedostaa ketoosin mahdollisuudet lihavuuden ja sen oheisoireiden ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Opiskelija tiedostaa ketoosin mahdollisuudet aineenvaihdunnallisten häiriötilojen normalisoimisessa. Opiskelija osaa suunnitella ketoosiin johtavia ruokavalioita myös erilaisille rajoitteisille ruokavalioille. Opiskelija tiedostaa ketoosidieettien soveltuvuudet ja vasta-aiheet.

Ketokurssin sisältö 

Ketoosin biokemia, fysiologia, metaboliset mekanismit, säätely, hormonaaliset ja epigeneettiset vaikutukset. Eri energianravintoaineiden suhteiden vaikutukset ketoositilaan ja sen syvyyteen. Ketoosin vaikutukset yksittäisten ravintoaineiden poikkeuksellisiin tarpeisiin. Ketoosi ja happo-emästasapaino veren ja kudosten kannalta. Ketoaineet ja niiden rooli verensokerin korvaajana. Ketoositilan tunnistaminen. Ketoositilan vaikutukset terveysparametreihin kuten perusverenkuvaan liittyviin tekijöihin. Ketoosi urheilussa. Ketoosi laihdutuksessa ja painonhallinnassa sekä ylipainon oheisoireiden hallinnassa. Ketoaineiden rooli kylläisyyden tunteen tuottamisessa. Ketoosin rooli pitkäikäisyyteen liittyvissä tekijöissä. Ketodieetin mahdollisuudet neurologisissa vaivoissa. Ketoosidieetit mahdollisena elämäntapana.

Muuta

Suoritustapa: Luento

Oppimateriaali: Opintomoniste, kirjallisuutta, kirjallisuusviitteet

Opettaja: Timo Kosonen

Kurssimaksu: 160€  (sisältää opintomateriaalin)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset suoraan Terveysopisto Saluksen opintotoimistoon sähköpostitse opisto@terveysopisto.fi. Kurssi toteutuu, jos opiskelijoita on minimissään 20hlö. Lisätietoja saat numerosta 0504397214 (ti, to, pe klo 9-12) .

Tervetuloa oppimaan yhdestä tämän hetken ajankohtaisimmasta ruokavaliosta – ketogeenisestä ruokavaliosta!

HUOM – Saluksen paastoretriitti

PS. kuulithan jo, että Salus järjestää suositun Riitta Piilon ohjaaman paastoretriitin uudestaan tänä kesänä. Retriitille pääsee mukaan vain rajoitettu määrä osallistujia ja ilmoittautumiset otetaan vastaan ilmoittaumisjärjestyksessä. Lue aiheesta lisää meidän aiemmasta kirjoituksesta.