Kuvaus
KURSSI TEHDÄÄN ENNEN PÄT1A-KURSSIA.
Tavoitteet: Opiskelija hallitsee ruoka-aineopin perusteet. Hän tuntee ruoka-aineryhmät sekä ruoka-aineiden ravitsemukselliset ja terapeuttiset ominaisuudet. Opiskelija osaa hyödyntää ravitsemustietämystään erilaisten ravitsemusongelmien ehkäisyssä ja hoidossa. Hän osaa laskea ruoka-aineiden ja ateriakokonaisuuksien glykeemisen kuorman. Opiskelijalla on perustietämys lisäaineista ja hän osaa valita luonnollisia terveyttä tukevia ruoka-aineita.
Sisältö: Ruoka-aineoppi ja ruoanvalmistusmenetelmät. Ruoka-aineet; taulukkotietoa: vihannekset, juurekset, sienet, levät, hedelmät ja marjat, viljat, palkokasvit, siemenet ja pähkinät ja eläinkunnan tuotteet sekä niiden ravintoainepitoisuudet. Ruokien ja juomien terapeuttiset vaikutukset sairausryhmittäin ja ruoka-aineittain. Glykeeminen indeksi ja kuorma. Lisäaineiden merkitys: E-koodit ja niiden tulkitseminen.
Suoritustapa: Etäopintomateriaali ja -tehtävät
Oppimateriaali: Etäopintomoniste
Opettaja: Itseopiskelu