RTP3 Ravintoterapian perusteet 3, etäopintokurssi

120,00  (sis. alv)

KURSSI TEHDÄÄN ENNEN PÄT1A-KURSSIA.

Sisältö: Ruoka-aineoppi ja ruoanvalmistusmenetelmät. Ruoka-aineet; taulukkotietoa: vihannekset, juurekset, sienet, levät, hedelmät ja marjat, viljat, palkokasvit, siemenet ja pähkinät ja eläinkunnan tuotteet sekä niiden ravintoainepitoisuudet. Ruokien ja juomien terapeuttiset vaikutukset sairausryhmittäin ja ruoka-aineittain. Glykeeminen indeksi ja kuorma. Lisäaineiden merkitys: E-koodit ja niiden tulkitseminen.

Tuotetunnus (SKU): RTP3 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

KURSSI TEHDÄÄN ENNEN PÄT1A-KURSSIA.

Tavoitteet: Opiskelija hallitsee ruoka-aineopin perusteet. Hän tuntee ruoka-aineryhmät sekä ruoka-aineiden ravitsemukselliset ja terapeuttiset ominaisuudet. Opiskelija osaa hyödyntää ravitsemustietämystään erilaisten ravitsemusongelmien ehkäisyssä ja hoidossa. Hän osaa laskea ruoka-aineiden ja ateriakokonaisuuksien glykeemisen kuorman. Opiskelijalla on perustietämys lisäaineista ja hän osaa valita luonnollisia terveyttä tukevia ruoka-aineita.

Sisältö: Ruoka-aineoppi ja ruoanvalmistusmenetelmät. Ruoka-aineet; taulukkotietoa: vihannekset, juurekset, sienet, levät, hedelmät ja marjat, viljat, palkokasvit, siemenet ja pähkinät ja eläinkunnan tuotteet sekä niiden ravintoainepitoisuudet. Ruokien ja juomien terapeuttiset vaikutukset sairausryhmittäin ja ruoka-aineittain. Glykeeminen indeksi ja kuorma. Lisäaineiden merkitys: E-koodit ja niiden tulkitseminen.

Suoritustapa: Etäopintomateriaali ja -tehtävät

Oppimateriaali: Etäopintomoniste

Opettaja: Itseopiskelu