KETOKK22 Ketogeeninen ruokavalio: koostaminen ja ruoanlaitto, 9.1.2022

120,00  (sis. alv)

Sisältö: Miten käytännössä aloittaa ketoruokavalio. Miten koostaa normaali ketoruokavalio mutta myös erikoisketoruokavalio kuten karnivori-, keto-vegaaninen tai lakto-ovo-ketoruokavalio. Ravitsevimmat ketoruokavalion ainekset vitamiini- ja kivennäisainekohtaisesti. Kuitupitoisimmat ketoainekset. Eri ruoka-aineiden hiilihydraatti-, proteiini- ja rasvapitoisuuksia. Ketoilijan ruokakaappi ja perusainekset. Ketoruoanlaiton ja -leivonnan perusteet. Ketoruokavalioon sopivat vaihtoehdot runsashiilihydraattisille ruoille. Kaupalliset ketotuotteet ja niiden kriittinen tarkastelu. Ketoruokavalion noudattaminen matkalla. Ketoadaptaatiovaiheen oireiden lievitys. Ketoruokavalion noudattamisesta johtuvien ongelmien ja epätasapainotilojen ratkaisu. Ketoruokavaliolla olevalle sopivat ravintolisät. Ateriasuunnitelmaesimerkkejä erityyppisille ketoruokavalioille.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): KETOKK22 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tavoitteet: Opiskelija osaa neuvoa, miten käytännössä aloittaa ketoruokavalio. Opiskelija tuntee ketoruokavaliolle sopivat ravinteikkaimmat ja kuitupitoisimmat ruoat. Opiskelija osaa neuvoa ketoruokavalioon sopivia vaihtoehtoja runsashiilihydraattisille ruoille. Opiskelija osaa koostaa ravinteikkaita aterioita ja ateriasuunnitelmia myös ketoruokavalioille, joissa on erilaisia rajoituksia. Opiskelija tietää, mitkä ruoat sopivat ketoruokavaliolle ja mitkä eivät. Opiskelija osaa neuvoa, miten ketoruokavaliota noudattava löytää kaupasta tarpeeksi laadukkaita ketoruokavaliolle sopivia ruokia ja ruoka-aineita. Opiskelija osaa neuvoa, mitä ravintolisiä ketoruokavaliolla voi ja kannattaa käyttää. Opiskelija osaa neuvoa erilaisissa ketoruokavalioon liittyvissä ongelmissa, kuten adaptaatiovaiheen oireiden lievittämisessä tai ketoruokavalion noudattamisen myötä tulevissa ongelmissa.
Sisältö:
Miten käytännössä aloittaa ketoruokavalio. Miten koostaa normaali ketoruokavalio mutta myös erikoisketoruokavalio kuten karnivori-, keto-vegaaninen tai lakto-ovo-ketoruokavalio. Ravitsevimmat ketoruokavalion ainekset vitamiini- ja kivennäisainekohtaisesti. Kuitupitoisimmat ketoainekset. Eri ruoka-aineiden hiilihydraatti-, proteiini- ja rasvapitoisuuksia. Ketoilijan ruokakaappi ja perusainekset. Ketoruoanlaiton ja -leivonnan perusteet. Ketoruokavalioon sopivat vaihtoehdot runsashiilihydraattisille ruoille. Kaupalliset ketotuotteet ja niiden kriittinen tarkastelu. Ketoruokavalion noudattaminen matkalla. Ketoadaptaatiovaiheen oireiden lievitys. Ketoruokavalion noudattamisesta johtuvien ongelmien ja epätasapainotilojen ratkaisu. Ketoruokavaliolla olevalle sopivat ravintolisät. Ateriasuunnitelmaesimerkkejä erityyppisille ketoruokavalioille.
Suoritustapa:
Luento

Oppimateriaali: Opintomoniste
Opettaja: Elviira Krebber
, FM, dipl. ravintoneuvoja