HHRK22 Sokeririippuvuus ja muut koukuttavat hiilihydraatit, 22.1.2022

120,00  (sis. alv)

Sisältö: Eniten ruokavaliossamme esiintyvien hiilihydraattien lähteet, sokerit ja tärkkelys, sekä valkojauhotuotteiden muut ominaisuudet, ja niiden vaikutukset ihmisen aineenvaihduntaan, syömistottumuksiin ja sokeririippuvuuden syntyyn; verensokerin, hormonien ja välittäjäaineiden epätasapainoon, suoliston terveyteen, ravintoainepuutoksiin, aivojen muuttuneeseen kemiaan, mielihyväriippuvuuksiin, stressiin ja niiden vaikutuksiin tasapainon palauttamiseksi. Lisäksi muita liian runsaan hiilihydraattikäytön seurannaisvaikutuksia, kuten MBO, hiljainen tulehdus, suoliston häiriöt, AGE ilmiö, aivojen ja hermoston terveys, syöpä, sekä kudosten ennenaikainen rappeutuminen ja vanheneminen.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): HHRK22 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tavoite: Opiskelija tunnistaa sokereiden ja muiden koukuttavien hiilihydraattien ominaisuudet ja vaikutukset ihmisen aineenvaihduntaan, terveydentilaan ja syömiskäyttäytymiseen. Opiskelija tuntee makeanhimon ja sokeririippuvuuden tunnusmerkit, ja hallintaan vaikuttavat tekijät, sekä niiden biokemiallisiin prosesseihin liittyvät syntymekanismit.

Sisältö: Eniten ruokavaliossamme esiintyvien hiilihydraattien lähteet, sokerit ja tärkkelys, sekä valkojauhotuotteiden muut ominaisuudet, ja niiden vaikutukset ihmisen aineenvaihduntaan, syömistottumuksiin ja sokeririippuvuuden syntyyn; verensokerin, hormonien ja välittäjäaineiden epätasapainoon, suoliston terveyteen, ravintoainepuutoksiin, aivojen muuttuneeseen kemiaan, mielihyväriippuvuuksiin, stressiin ja niiden vaikutuksiin tasapainon palauttamiseksi. Lisäksi muita liian runsaan hiilihydraattikäytön seurannaisvaikutuksia, kuten MBO, hiljainen tulehdus, suoliston häiriöt, AGE ilmiö, aivojen ja hermoston terveys, syöpä, sekä kudosten ennenaikainen rappeutuminen ja vanheneminen.

Suoritustapa: Luento
Oppimateriaali:
Opintodiat PDF
Opettaja: Tarja Tuuli-Dammert
, dipl. ravintoterapeutti