TSSPYK23 Tunnesyöminen ja syömisen psykologia, 20.-21.5.2023

260,00  (sis. alv)

1. päivän sisältö: Tunteiden tunnistaminen, tunteiden ja ajatusten vaikutus syömiskäyttäytymiseen, autonomisen hermoston ja tunnemaailman ja hormonien vaikutus aivojen limbisessä systeemissä, ravintotekijöiden ja mikrobiomin merkitys aivokemiassa ja tunteiden hallinnassa. Tunnistamalla tunteet ja ajatukset on mahdollista muuttaa suhtautumistaan itseen, kehoon, syömiseen ja ruokaan. Aivokemian tukeminen ravitsemuksella ja riittävällä levolla on mielen hyvän tasapainon ehdoton edellytys.

2. päivän sisältö: Ruokasuhde, tekijöitä häiriintyneen syömisen ja ruokasuhteen taustalla, haitalliset ruokaan liittyvät uskomukset ja rajoittavat ajatukset, kehosuhde. Asiakkaan ohjaaminen syömisen hallintaan liittyvissä haasteissa, ml. tunnesyöminen, ahmiminen, ylensyönti, krooninen laihduttaminen. Syömisen psykologian käytännön sovellukset asiakastyössä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): TSSPYK23 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

TS Tunnesyöminen

Tavoitteet: Opiskelija osaa erottaa fyysisen ja emotionaalisen nälän toisistaan ja ymmärtää niiden vaikutuksen syömiskäyttäytymiseen. Tunnesyömiseen johtavat tekijät. Opiskelija osaa hahmottaa tunteiden, autonomisen hermoston, hormonalisen toiminnan sekä tunnekäsittelyn yhteisvaikutusta, aivokemian ja suoliston yhteyttä unohtamatta.

Sisältö: Tunteiden tunnistaminen, tunteiden ja ajatusten vaikutus syömiskäyttäytymiseen, autonomisen hermoston ja tunnemaailman ja hormonien vaikutus aivojen limbisessä systeemissä, ravintotekijöiden ja mikrobiomin merkitys aivokemiassa ja tunteiden hallinnassa. Tunnistamalla tunteet ja ajatukset on mahdollista muuttaa suhtautumistaan itseen, kehoon, syömiseen ja ruokaan. Aivokemian tukeminen ravitsemuksella ja riittävällä levolla on mielen hyvän tasapainon ehdoton edellytys.

Suoritustapa: Luento

Oppimateriaali: Luentodiat

Opettaja: Riitta Piilo, lääkäri

 

SP Syömisen psykologia – käytännön ohjaus terapiatyössä

Tavoitteet: Opiskelija ymmärtää psykologisten tekijöiden vaikutuksen syömiskäyttäytymiseen. Hän ymmärtää ruoka- ja kehosuhteen merkityksen, osaa tunnistaa niihin liittyviä ongelmia ja ottaa ne huomioon asiakkaan ohjauksessa. Opiskelija osaa soveltaa syömisen psykologian näkökulmia ja menetelmiä asiakastyössä.
Sisältö: Ruokasuhde, tekijöitä häiriintyneen syömisen ja ruokasuhteen taustalla, haitalliset ruokaan liittyvät uskomukset ja rajoittavat ajatukset, kehosuhde. Asiakkaan ohjaaminen syömisen hallintaan liittyvissä haasteissa, ml. tunnesyöminen, ahmiminen, ylensyönti, krooninen laihduttaminen. Syömisen psykologian käytännön sovellukset asiakastyössä.

Suoritustapa: Luento
Oppimateriaali: Luentodiat
Opettaja: Hanna Kuosmanen, FM, diplomiravintoterapeutti, Certified Mind-Body Eating Coach