Kuvaus
Tavoitteet: Opiskelija osaa erottaa fyysisen ja emotionaalisen nälän toisistaan ja ymmärtää niiden vaikutuksen syömiskäyttäytymiseen. Tunnesyömiseen johtavat tekijät. Opiskelija osaa hahmottaa tunteiden, autonomisen hermoston, hormonalisen toiminnan sekä tunnekäsittelyn yhteisvaikutusta, aivokemian ja suoliston yhteyttä unohtamatta.
Sisältö: Tunteiden tunnistaminen, tunteiden ja ajatusten vaikutus syömiskäyttäytymiseen, autonomisen hermoston ja tunnemaailman ja hormonien vaikutus aivojen limbisessä systeemissä, ravintotekijöiden ja mikrobiomin merkitys aivokemiassa ja tunteiden hallinnassa. Tunnistamalla tunteet ja ajatukset on mahdollista muuttaa suhtautumistaan itseen, kehoon, syömiseen ja ruokaan. Aivokemian tukeminen ravitsemuksella ja riittävällä levolla on mielen hyvän tasapainon ehdoton edellytys.
Suoritustapa: Luento
Oppimateriaali: Luentodiat
Opettaja: Riitta Piilo, lääkäri