TO3K22 Tautioppi 3, 8.-10.4.2022

360,00  (sis. alv)

Sisältö: Maksan sairaudet: rasvamaksa, maksakirroosi, maksatulehdukset ja maksan kasvaimet. Sappirakon sairaudet: sappikivet ja sappirakon tulehdus. Munuaisten sairaudet: munuaisten vajaatoiminta, verenpaine ja diabetes. Hormoni- ja aineenvaihduntasairaudet: kilpirauhasen vajaatoiminta jne. Lääkeaineoppi ja toksikologia: lääketyypit, lääkkeiden annostelu ja vaikutukset sekä erityiskysymykset

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): TO3K22 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Tavoitteet: Opiskelija tuntee yleisimpiä maksan, sappirakon ja munuaisten sairauksia ja on perehtynyt niiden etiologiaan, hoitoon ja ehkäisyyn. Hänellä on perustiedot hormoni- ja aineenvaihduntasairauksista sekä urologisista ja gynekologisista sairauksista. Hän osaa turvallisesti ohjata raskaana olevaa tai raskautta suunnittelevaa asiakastaan. Opiskelija tuntee lääkeaineopin ja toksikologian perusteet.

Sisältö: Maksan sairaudet: rasvamaksa, maksakirroosi, maksatulehdukset ja maksan kasvaimet. Sappirakon sairaudet: sappikivet ja sappirakon tulehdus. Munuaisten sairaudet: munuaisten vajaatoiminta, verenpaine ja diabetes. Hormoni- ja aineenvaihduntasairaudet: kilpirauhasen vajaatoiminta jne. Lääkeaineoppi ja toksikologia: lääketyypit, lääkkeiden annostelu ja vaikutukset sekä erityiskysymykset.

Suoritustapa: Luennot ja tentti

Oppimateriaali: Opintomoniste

Vauhkonen Ilkka, Holmström Peter: Sisätaudit (aihepiiriin soveltuvilta osiltaan), 2014

Mäkinen Markus, Carpen Olli ym: Patologia (aihepiiriin soveltuvilta osiltaan), Duodecim 

Opettaja: Riitta Piilo, lääkäri