Kuvaus
Tavoitteet: Opiskelija ymmärtää psykologisten tekijöiden vaikutuksen syömiskäyttäytymiseen. Hän ymmärtää ruoka- ja kehosuhteen merkityksen, osaa tunnistaa niihin liittyviä ongelmia ja ottaa ne huomioon asiakkaan ohjauksessa. Opiskelija osaa soveltaa syömisen psykologian näkökulmia ja menetelmiä asiakastyössä.
Sisältö: Ruokasuhde, tekijöitä häiriintyneen syömisen ja ruokasuhteen taustalla, haitalliset ruokaan liittyvät uskomukset ja rajoittavat ajatukset, kehosuhde. Asiakkaan ohjaaminen syömisen hallintaan liittyvissä haasteissa, ml. tunnesyöminen, ahmiminen, ylensyönti, krooninen laihduttaminen. Syömisen psykologian käytännön sovellukset asiakastyössä.
Suoritustapa: Luento
Oppimateriaali: Luentodiat
Opettaja: Hanna Kuosmanen, FM, diplomiravintoterapeutti, Certified Mind-Body Eating Coach