Kuvaus
KURSSI SUOSITELLAAN TEHTÄVÄKSI YHDESSÄ RTP1-ETÄOPINTOKURSSIN KANSSA. TEHDÄÄN ALO-KURSSIN JÄLKEEN.
Tavoitteet: Opiskelija tuntee kotimaiset ja kansainvälisesti tunnetut terapiaruokavaliot sekä viranomaissuositukset ja pystyy arvioimaan niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Hän pystyy perustellusti laatimaan terveellisen ruokavalion yleissuositukset.
Sisältö: Kansainvälisesti tunnetut terveys- ja terapiaruokavaliot: Historialliset ravintosuuntaukset kuten ayurveda, kiinalainen lääketiede, makrobiotiikka ja Kreikan antiikin lääketiede. Eurooppalaiset ravintosuuntaukset kuten Bircher-Benner, vegaani ja Waerland; Amerikkalaiset ruokavalio-ohjelmat kuten Atkins, elävä ravinto, Painonvartijat jne. Hiilihydraattirajoitteiset dieetit kuten (Bernstein, ENE, fat flush jne.). Viralliset ravintosuositukset: Aasialainen ja Amerikkalainen sekä Harwardin ruokapyramidi, suomalaiset ravitsemussuositukset, välimeren ruokapyramidi. Terapiatyössä käytettävät suositukset ja ateriamallit.
Suoritustapa: Etäopintomateriaali ja -tehtävät (+ ALO-kurssin luento-osallistuminen)
Oppimateriaali: Etäopintomoniste + ALO-kurssin opintomoniste
Opettaja: Itseopiskelu