Kuvaus
KURSSI SUOSITELLAAN TEHTÄVÄKSI YHDESSÄ RTP2-ETÄOPINTOKURSSIN KANSSA. TEHDÄÄN ALO-KURSSIN JÄLKEEN.
Tavoitteet: Opiskelija tuntee merkittävimmät kokonaisruokavaliotutkimukset 1900-luvulta ja ymmärtää ravitsemuksen ja terveyden välisen yhteyden. Hän osaa erotella terveyttä edistävät ja terveyttä ehkäisevät ravitsemustottumukset. Opiskelija tuntee länsimaisten/suomalaisten yleisimmät ravitsemusvirheet sekä niiden erilaiset ratkaisumahdollisuudet.
Sisältö: Kotimaiset ja kansainväliset kokonaisruokavaliotutkimukset. Ravitsemuksen ja terveyden välinen yhteys tutkimusten valossa. Jalostettujen hiilihydraattien, runsaan rasvan, proteiinien ja suolan vaikutukset terveyteen. Tuoreravinnon yhteys terveyteen. Ravitsemusvirheet ja niiden lyhyt- ja pitkäaikaisvaikutukset. Elimistön kuonaantuminen ja vierasaineet (AGE-tuotteet, amyloidi). Autointoksikaatio. Lehmänmaidon haittavaikutuksia. Puutostilat ja niiden korjaaminen.
Suoritustapa: Etäopintomateriaali ja -tehtävät (+ ALO-kurssin luento-osallistuminen)
Oppimateriaali: Etäopintomoniste + ALO-kurssin opintomoniste
Opettaja: Itseopiskelu