RTP1 Ravintoterapian perusteet 1, etäopintokurssi

120,00  (sis. alv)

KURSSI SUOSITELLAAN TEHTÄVÄKSI YHDESSÄ RTP2-ETÄOPINTOKURSSIN KANSSA. TEHDÄÄN ALO-KURSSIN JÄLKEEN.

Sisältö: Kotimaiset ja kansainväliset kokonaisruokavaliotutkimukset. Ravitsemuksen ja terveyden välinen yhteys tutkimusten valossa. Jalostettujen hiilihydraattien, runsaan rasvan, proteiinien ja suolan vaikutukset terveyteen. Tuoreravinnon yhteys terveyteen. Ravitsemusvirheet ja niiden lyhyt- ja pitkäaikaisvaikutukset. Elimistön kuonaantuminen ja vierasaineet (AGE-tuotteet, amyloidi). Autointoksikaatio. Lehmänmaidon haittavaikutuksia. Puutostilat ja niiden korjaaminen.

Tuotetunnus (SKU): RTP1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

KURSSI SUOSITELLAAN TEHTÄVÄKSI YHDESSÄ RTP2-ETÄOPINTOKURSSIN KANSSA. TEHDÄÄN ALO-KURSSIN JÄLKEEN.

Tavoitteet: Opiskelija tuntee merkittävimmät kokonaisruokavaliotutkimukset 1900-luvulta ja ymmärtää ravitsemuksen ja terveyden välisen yhteyden. Hän osaa erotella terveyttä edistävät ja terveyttä ehkäisevät ravitsemustottumukset. Opiskelija tuntee länsimaisten/suomalaisten yleisimmät ravitsemusvirheet sekä niiden erilaiset ratkaisumahdollisuudet.

Sisältö: Kotimaiset ja kansainväliset kokonaisruokavaliotutkimukset. Ravitsemuksen ja terveyden välinen yhteys tutkimusten valossa. Jalostettujen hiilihydraattien, runsaan rasvan, proteiinien ja suolan vaikutukset terveyteen. Tuoreravinnon yhteys terveyteen. Ravitsemusvirheet ja niiden lyhyt- ja pitkäaikaisvaikutukset. Elimistön kuonaantuminen ja vierasaineet (AGE-tuotteet, amyloidi). Autointoksikaatio. Lehmänmaidon haittavaikutuksia. Puutostilat ja niiden korjaaminen.

Suoritustapa: Etäopintomateriaali ja -tehtävät (+ ALO-kurssin luento-osallistuminen)

Oppimateriaali: Etäopintomoniste + ALO-kurssin opintomoniste

Opettaja: Itseopiskelu