Perusaineet

a) Ravintoneuvojakoulutuksessa suoritetaan Anatomia- fysiologia 1 ja 2 sekä Tautioppi-1 ja 2. Ne voi suorittaa muun opiskelun ohessa ennen asiakasharjoittelun aloittamista. Valmistuneet pääsevät Suomen Ravintoterapiayhdistyksen rekisteriin. Lisätietoja yhdistyksestä osoitteessa www.rafy.fi. Ravinto- ja fytoterapeuttikoulutuksessa on suoritettava kaikki peruslääketieteen kurssit.

 

Mikäli haluaa Luonnonlääketieteen Keskusliiton (LKL) terapeuttirekisteriin Ravintoneuvojan sekä Ravinto- ja fytoterapeutin on suoritettava peruslääketiede kokonaisuudessaan. Lisätietoja LKL:stä löytyy www.lkl.fi

 

Terveyttä ja hyvinvointia ravinnosta -opintojen osalta ei peruslääketiedettä vaadita, mutta anatomian ja fysiologian itseopiskelua suositellaan (kts. kohta 4. oppikirjat)

 

b) Peruskemia: Edellytetään lukion kemian osaamista ja jos sitä ei ole tai opiskelusta on kulunut pitkä aika, on syytä lukea oppikirja Aspholm, Hirvonen, Lavonen: Aine ja Energia, kemian Tietokirja, WSOY tai jokin lukion kemian oppikirja.

Jos tykkäsit sivusta, jaathan sen kavereillesi, kiitos! 🙂