Kesäkurssit

RT8, Ravintoterapia lasten ja nuorten sairauksissa

Helsingissä, viikonloppu la-su

Sisältö: Lasten terveyteen vaikuttavia tekijöitä; Funktionaalinen medisiina lasten hoidossa; Raskauden aikaisen ravinnon vaikutukset (lyhyesti); Imetyksen laadun merkitys sairauksien torjunnassa; Vauva-ajan ongelmat kuten koliikki, ruuansulatusongelmat, refluksi ym; Kiinteisiin ruokiin siirtymisen ongelmat – ravintoterapeuttinen näkemys; Krooniset infektiot: korvatulehduskierteet, hiljainen tulehdus, suolistotulehdukset, immuniteetin hoito; Allergiat: ruoka-allergiat, astma, iho-ongelmat, laktoosi-intoleranssi, keliakia ja vilja-intoleranssit (hilj.tulehdus); ”Käytöshäiriö -ongelmat”: ravinto aivojen ja hermoston kehityksessä, verensokerin hallinta ja rooli käytöshäiriöissä, lukihäiriö, ADHD, aspergerin oireryhmä, autismi (lyhyesti); Hyödyllisimmät funktionaaliset lab-testit (Nordic Labs’in lab-testit) lasten hoidossa; Akne- ongelmat ja lihavuus.
Suoritustapa: Luennot
Oppimateriaali: Kurssimoniste
Opettaja: Sanna Anderson

 

OHJATTU PAASTO- JA VOIMAANTUMISVIIKKO
Rauhanrannan kurssikeskuksessa Isojärven rannalla Pornaisissa, Halkian kylässä.

Kurssilla yhdistyy sekä mielen että kehon puhdistuminen ja voimaantuminen. Liikumme luonnossa, rentoudumme, kuuntelemme itseämme, annamme aikaa itsellemme ja otamme etäisyyttä arjen kiireisiin ja haasteisiin. Paras mahmahdollinen lahja itselle kesäloman alkajaisiksi. Kurssipaikka ”Rauhanranta” on varattu yksinomaan kurssilaisten käyttöön paastorauhan takaamiseksi. Paaston aikana pidättäydytään kiinteästä ravinnosta ja nautitaan vain vettä sekä rajoitettu määrä vihannes- ja hedelmämehuja sekä yrttiteetä. Kurssipaikan luonnonläheinen sijainti Isojärven rannalla kaukana liikenteen päästöistä mahdollistaa myös luonnonyrttien käyttämisen. Vaihtoehtoisesti paasto voidaan viedä lävitse myös Ultra Clear erityisravintovalmisteilla. Paasto antaa keholle ja mielelle aikaa puhdistautua, levätä ja uudistua. Kurssin ohjaajana toimii lääkäri Riitta Piilo, joka on perehtynyt paastoon oman lääkärikoulutuksellisen erikoistumisensa puitteissa Saksassa. Ohjaaja on paikalla aamusta iltaan ja osaa neuvoa monenlaisia kehon puhdistusta tukevia lisävinkkejä paastoaville.
Lisätietoja oheisesta esitteestä

 

ENERGIAMETABOLIAN KURSSI
Helsingissä, 3 tai 4 pv.

Tavoitteet: Opiskelija hallitsee ihmisen energia-aineenvaihdunnan periaatteet sekä pääpiireittäin energia-aineenvaihdunnan hormonaalisen ja ravitsemuksellisen säätelyn. Opiskelija ymmärtää kehonkoostumuksen muokkauksen, lihasmassan kasvattamisen perusteet sekä tuntee tehokkaan laihduttamisen ruokavaliomallit ja niiden vaikutuksen ihmisen psyko-fyysiseen kokonaisuuteen. Opiskelija ymmärtää liikunnan merkityksen painon- hallinnassa ja laihdutuksessa. Hän osaa hyödyntää tietokoneavusteista ravintolaskentaohjelmaa ravinnon tarpeen ja kulutuksen arvioinnissa. Hän tuntee tärkeimmän urheiluravintolisät.
Sisältö: Miten energia esiintyy kemiassa. Miten ihmisen aineenvaihdunta purkaa entsymaattisten reaktioiden avulla kemiallista energiaa tuottaakseen entsyymien tarvitsemaa ATP:ta. ATPtuotannon ja lämmöntuotannon suhde sekä näiden hormonaalinen säätely. Ruoka-valioden vaíkutus ATP:n ja lämmöntuotantoon. Liikunnan energeettiset ja hormonaaliset vaikutukset eri ruokavalioiden aikana. Säästöliekkitilan vaarat ja korjaavat toimen- piteet. Miten kehittyä turvallisesti ja tehokkaasti vaikean lajin urheilijaksi, esimerkkinä fitness-urheilu. Erityisruokavaliot ja liikunta. Energia-, suoja- ravintoaineet sekä ravintolisät urheilusuoritusten parantamisessa.
Suoritustapa: Luennot, harjoitukset
Oppimateriaali: Opintomoniste
Opettaja: Timo Kosonen sekä 4. päivän opettajina toimii kaksi Fitness-alan ammattilaista
Lisätietoja oheisesta esitteestä.

Jos tykkäsit sivusta, jaathan sen kavereillesi, kiitos! 🙂