Marjajäätelö ja bataattimutakakku

Reseptit

Marjajäätelö (2-4 henkilölle)

– 2-3 dl pakastemarjoja

– 2 pientä kypsää banaania

– 2 rkl maustamatonta jogurttia/kermaa/mantelimaitoa/pähkinävoita

– makeutukseen tarvittaessa esim. vaahterasiirappia.

Ohje:

Kuori, pilko ja pakasta banaanit. Sekoita hieman sulaneet marjat ja banaanit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon muita aineksia rakenteen/maun mukaan.

Bataattimutakakku

Vegaanisen bataattimutakakun resepti löytyy täältä: https://www.urbaanivegenda.fi/post/vegaaninen-bataattimutakakku

Reseptiä voi muokata toiveiden mukaan. Suklaana voi käyttää esimerkiksi tummaa tai valkoista suklaata. Margariinin sijaan voi käyttää esim. kevytvoita tai kasviöljyä. Vehnäjauhon sijaan voi käyttää esimerkiksi speltjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta. Sokerin sijaan voi  käyttää esimerkiksi kookossokeria tai vaahterasiirappia. Vaahterasiirappia käyttäessä taikinasta voi tarvittaessa poistaa hieman nestettä, lisätä hyppysellisen ruokasoodaa ja alentaa uunin lämpötilaa noin 25 astetta.

Huom.

  • 1 dl sulatettua voita/margariinia vastaa noin ¾ dl öljyä
  • 1 rkl valkoista sokeria vastaa noin 3/4 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl vehnäjauhoa vastaa noin 1 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 2/3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta.